В Естонії чоловіка оштрафували на 444 євро за носіння футболки з написом СРСР
Категорія
Світ
Дата публікації

В Естонії чоловіка оштрафували на 444 євро за носіння футболки з написом СРСР

В Естонії чоловіка оштрафували на 444 євро за носіння футболки з написом СРСР
Джерело:  online.ua

9 травня 2022 року мешканця Нарви в Естонії оштрафували на 444 євро за те, що він прийшов до танкової пам'ятки у футболці з написом СРСР.

Джерело: ERR

В Естонії чоловіка оштрафували за носіння футболки з написом СРСР

Рішення про накладення штрафу було ухвалено Іда-Віруською префектурою ще 24 листопада, але воно набуло законної сили тільки цього тижня, після того, як касаційну скаргу чоловіка, обвинуваченого у скоєнні провини за статтею 151'1 Пенітенціарного кодексу, не прийняв до розгляду Державний суд.
Поліція визнала, що чоловік 1961 року народження порушив закон, оскільки 9 травня відвідав танковий монумент між містами Нарва та Нарва-Єсуу, одягнений у червону футболку з написом СРСР та гербом Радянського Союзу.

Демонстрація такої футболки 9 травня є актом провокації, безпосередньо пов'язаним із виправданням вчинення міжнародного злочину і не має нічого спільного з вшануванням пам'яті полеглих, - вирішили і в поліції, і у Віруському повітовому суді, який на початку лютого не став скасовувати виписаний чоловікові штраф.

Що вирішив суд

Згідно з судовим рішенням, чоловік підтвердив свою підтримку агресії Росії проти України під час судового процесу.
9 травня, помітивши поліцейський патруль, чоловік спробував приховати футболку, закривши її курткою, що, як вважають у префектурі, свідчить про його усвідомлення того, що носіння одягу з такою символікою заборонено.

При цьому ступінь провини чоловіка суд розцінив як середню, оскільки завдяки втручанню поліцейських заборонену символіку він демонстрував лише "в короткий проміжок часу і відносно невеликій кількості осіб".

Згідно з рішенням суду, яке набрало чинності 4 квітня, мешканець Нарви зможе виплачувати штраф упродовж півроку щомісячними платежами в розмірі 74 євро.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?