В Естонії створили унікальний спрей проти коронавірусу
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

В Естонії створили унікальний спрей проти коронавірусу

В Естонії створили унікальний спрей проти коронавірусу
Джерело:  online.ua

Науковцям із Естонії вдалося створити унікальний спрей від коронавірусу, який, за їхніми словами, захищає від усіх штамів COVID-19, які викликають найбільше занепокоєння, зокрема і від Дельти.

Джерело: Postimees

Що відомо про новий спрей проти коронавірусу 

Згідно з останніми офіційними даними, новий препарат виробляють і продають під назвою BioBlock. Окрім того, наголошується, що відповідне рішення на дозвіл надали в Департаменті здоров'я Естонії на підставі висновку групи низки авторитетних фахівців.

"З юридичної точки зору – це не лікарський засіб або медичний пристрій. Однак інформація про продукт і інформація на упаковуванні узгоджені як із Департаментом лікарських засобів, так і з Департаментом здоров'я", - йдеться в повідомленні.

В результаті лабораторних досліджень вчені дійшли висновку, що спрей для носа забезпечує захист як від вихідного штаму, так і від штаму Дельта індійського походження. Окрім того, він може успішно боротися з британським, південноафриканським і бразильським штамами.

"З нашою командою ми постійно відстежуємо зміни у вірусі та активно перевіряємо здатність назального спрею BioBlock нейтралізувати штами, які ще не поширені", – наголосиала науковий директор компанії, що займається генною інженерією Март Устав.

За словами останнього, BioBlock – це інноваційний естонський продукт, концепцію якого розробили дослідники Icosagen. Варто звернути увагу на те, що технологія уже запатентована.

Окрім того, зазначається, щоби розробити та вивести BioBlock на ринок, створили консорціум, до складу якого увійшли дослідники та експерти з таких компаній:

  • Chemi-Pharm – виробляє та продає спрей;

  • Icosagen;

  • Тартуського університету;

  • Естонського університету наук;

  • OÜ Teadus ja Tegu.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?