В Європарламенті вимагають негайно перевірити Газпром
Категорія
Світ
Дата публікації

В Європарламенті вимагають негайно перевірити Газпром

В Європарламенті вимагають негайно перевірити Газпром
Джерело:  online.ua

40 впливових європейський депутатів від різних політичних груп в Європарламенті вимагають негайно почати розслідування щодо ролі "Газпрому" в стрибку цін на природний газ, оскільки вони підозрюють, що було маніпулювання ринком з боку РФ.

Джерело:  Bloomberg

Влада ЄС закликає негайно перевірити Газпром - що сталося

За словами європейських політиків, нещодавні дії контрольованого державою російського експортера газу викликають підозри в навмисних спробах використовувати ціни на енергоносії для політичного тиску на Європу.

"Ми закликаємо Європейську комісію терміново почати розслідування можливих навмисних маніпуляцій на ринку з боку "Газпрому" і потенційного порушення правил конкуренції ЄС", - наголосили євродепутати.

Як стверджує керівництво "Газпрому", компанії "потрібно проконсультуватися зі своїми юристами" з приводу претензій ЄП.

17 вересня генеральний директор "Газпрому" Олексій Міллер натякнув, що Європі загрожує початок зимового опалювального сезону з недозаповненими сховищами газу.

"Через це ми бачимо, що ціни в Європі вже побили всі можливі рекорди, і, можливо, навіть ті, які вже досягнуті, будуть побиті в найближчому майбутньому", - заявив російський чиновник.

Варто зазначити, що у зв'язку з перебоями в поставках вартість енергоносіїв в Європі досягла рекордного рівня, а це спровокувало скорочення прибутків деяких промислових гігантів континенту і загрозу підриву відновлення економіки регіону. Як стверджують експерти, ціни на газ цьогоріч зросли більш ніж в три рази і можуть продовжувати рости в найближчі тижні.

"Відсутність експорту з Росії, яка поповнює свої власні виснажені сховища, є однією з причин того, що європейські газові сховища менш заповнені, ніж зазвичай, в цю пору року. Поставки на континент також були обмежені польовим обслуговуванням в Норвегії, в той час як доступність вантажів зрідженого природного газу була обмежена зупинкою заводів в США через урагани", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?