В Європарламенті вимагають розширення санкцій проти РФ
Категорія
Світ
Дата публікації

В Європарламенті вимагають розширення санкцій проти РФ

В Європарламенті вимагають розширення санкцій проти РФ
Джерело:  online.ua

Фракція Європейської народної партії (ЄНП), яка є однією з найбільших в Європейському парламенті, вимагає негайного розширення санкцій проти Росії, у тому числі відключення РФ від SWIFT і зупинки скандального російського газогону "Північний потік-2". Це наголошується в заяві, оприлюдненій на офіційному сайті фракції перед початком пленарного тижня у Європарламенті.

Джерело: сайт ЄП

В ЄП хочуть розширення санкцій проти Росії

Уже 28 квітня з ініціативи ЄНП Європейський парламент детально обговорить, а потім проголосує за резолюцію, яка засуджує нарощування російської військової могутності навколо України, а також інші кричущі порушення прав людини і міжнародного порядку Кремлем, зокрема, справу Навального і напад російських спецслужб на Чехію.

"Група ЄНП вважає колективним обов'язком Європи підтвердити свою підтримку України і закликає держави-члени ЄС і Європейську комсіію прийняти чіткі і рішучі заходи проти Росії в разі подальшої ескалації. Це повинно відбутися шляхом негайного припинення імпорту російської нафти і газу, зупинки будівництва трубопроводу "Північний потік - 2", виключення Росії з системи SWIFT і заморожування рахунків олігархів та заборони їм в'їзду в ЄС", - йдеться в повідомленні.

Варто звернути увагу на те, що нещодавно очільник фракції "Європейської народної партії" Манфред Вебер почав вимагати надіслати "недвозначне послання російському керівництву" щодо ситуації на кордонах України.

Окрім того, нещодавно в Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) вказали Володимиру Путіна на зрив мирних зусиль із урегулювання ситуації на сході України та закликали припинити військові провокації й ескалацію на Донбасі.

Читайте також:

  • Латвія підтримає кандидатуру України на вступ до ЄС за однієї умови.

  • МЗС Чехії викликало посла РФ й закликало ЄС і НАТО підтримати Прагу.

  • Влада Європейського Союзу офіційно повідомила, що на кордоні з Україною та в окупованому Криму Росія зосередила понад 100 тисяч своїх військових.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?