В Євросоюзі б'ють на сполох через захист зовнішніх кордонів
Категорія
Політика
Дата публікації

В Євросоюзі б'ють на сполох через захист зовнішніх кордонів

В Євросоюзі б'ють на сполох через захист зовнішніх кордонів
Джерело:  online.ua

9 жовтня офіційно стало відомо, що 12 членів Євросоюзу звернулися зі спільним листом до ЄК, в якому очільники МЗС цих країн закликали прискорити зміни в сферах захисту зовнішніх кордонів і міграції.

Джерело:  Delfi

ЄС просять прискоритись зі зміною політики щодо захисту зовнішніх кордонів

У листі йдеться про те, що негайно потрібно посилити захист зовнішніх кордонів ЄС, запобігти зловживанням системою надання притулку в ЄС з боку недемократичних режимів, а також виділити кошти ЄС на будівництво паркану на кордоні з Білоруссю. До цього заклику приєдналася влада Австрії, Болгарії, Чехії, Данії, Естонії, Греції, Кіпру, Латвії, Польщі, Словаччини та Угорщини.

"Ми стикаємося з феноменальною гібридною атакою, організованою білоруським режимом, але ця криза ще раз показала, що ми можемо об'єднатися в пошуку ефективних рішень. З самого початку міграційної кризи ми отримали від країн Євросоюзу всіляку допомогу - експертну, фінансову та гуманітарну. Я вірю, що разом ми знайдемо швидкі політичні рішення, яких від нас чекають народ Литви і жителі всієї Європи ", - заявила одна із авторок звернення до ЄС.

Окрім того, глави МЗС згаданих країн нагадали про необхідність швидких і конкретних рішень на рівні блоку для продовження боротьби з нелегальною міграцією та іншими гібридними погрозами.

Вони звернули увагу на те, що з метою забезпечення цілісності та ефективного функціонування Шенгенської зони всі зовнішні кордони ЄС повинні бути захищені на максимальному рівні.

"Тому в Шенгенському прикордонному кодексі необхідно встановити чіткі правила дій, які країни можуть зробити в разі нелегальної міграції та інших гібридних загроз", - йдеться в зверненні.

Також дипломати вказали на необхідність "додаткового і адекватного фінансування з бюджету ЄС" для зведення огорожі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?