В Євросоюзі пропонують заборонити майнінг криптовалют
Категорія
Технології
Дата публікації

В Євросоюзі пропонують заборонити майнінг криптовалют

В Євросоюзі пропонують заборонити майнінг криптовалют
Джерело:  online.ua

У Швеції наполягають на забороні майнінгу криптовалют на території Європейського Союзу. З такою заявою нещодавно виступили очільник Управління фінансового нагляду Швеції Ерік Тедеєн та керівник Агентства з охорони навколишнього середовища Бьорн Райзінгер. На їхню думку, це необхідно зробити у зв'язву з великими обсягами викиду вуглекислого газу в атмосферу.

Джерело: Управління фінансового нагляду Швеції

У Швеції хочуть заборонити майнінг криптовалют на території ЄС

За словами Тедеєна та Райзінгера, потрібно негайно заборонити майнінг цифрових монет за алгоритмом Proof-of-Work (PoW). Що важливо розуміти, наразі на PoW працюють біткоїн, Ethereum, Litecoin, Dogecoin, Monero та інші криптовалюти. Нещодавно стало відомо, що розробники Ethereum мають намір все-таки відмовитись від PoW на користь алгоритму Proof-of-Stake (PoS).

У Швеції звертають увагу на те, що видобуток цифрових активів уже спровокував викид в атмосферу до 120 мільйонів тонн вуглекислого газу щороку.

Як стверджують Тедеєн та Райзінгер, це буде заважати їхній країні та Євросоюзу загалом дотримуватися Паризької угоди щодо зміни клімату. Зазначимо, що останнню створили з метою зменшення викидів як частини зусиль зі зменшення незв'язаних обсягів парникових газів.

"Її учасники пообіцяли зменшити свої викиди вуглецю "якомога швидше" та докласти максимальних зусиль для обмеження глобального потепління на рівні "значно нижче +2 градуси за Цельсієм". Угода набрала чинності 4 листопада 2016 року. Прикметним є те, що серед лідерів майнінгу криптовалют, згідно з даними Кембриджського університету, не значаться країни ЄС", - йдеться в повідомленні.

На першій сходинці розмістилися США, на які припадає 35,4% хешрейту (сумарна обчислювальна потужність майнінгового обладнання, задіяного в процесі видобутку криптовалюти). Після Штатів у цьому рейтингу знаходиться Казахстан – 18,1% світового хешрейту.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?