В Євросоюзі розгорівся резонансний конфлікт - що відбувається
Категорія
Світ
Дата публікації

В Євросоюзі розгорівся резонансний конфлікт - що відбувається

В Євросоюзі розгорівся резонансний конфлікт - що відбувається
Джерело:  online.ua

Влада Євросоюзу зіштовхнулася із новим гострим конфліктом - найбільш уражені коронавірусом держави та консервативна частина блоку навіть після довгих дискусій не змогли домовитися, яким чином найкраще підтримати постраждалу від пандемії економіку ЄС. Лідери Євросоюзу в ході онлайн-саміту 26 березня не змогли вирішити, якими мають бути масштаби підтримки, давши 2 тижні міністрам фінансів єврозони на розробку плану. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на агентство Reuters.

Наразі відомо, що команда канцлерки ФРН Ангели Меркель заблокувала заклики Італії, Іспанії та Франції видати так звані "коронаоблігації" для фінансування економічної боротьби. Понад 6 годин 27 лідерів Євросоюзу сперечалися щодо створення кредитної лінії з фонду порятунку єврозони. Зрештою, вони доручили міністрам фінансів розробити деталі у найближчі два тижні.

"Деякі країни-члени ... запропонували ці "коронаоблігації". Ми говорили, що це не точка зору всіх країн-членів. І саме тому ESM (Європейський механізм стабільності) є для мене кращим інструментом", - наголосила лідерка Німеччини Ангела Меркель, коли дискусія добігла кінця.

Її союзник, пглава Нідерландів Марк Рютте, зазначив, що ESM стане "останнім засобом", для якого все одно необхідно буде узгодити умови, і що Гаага не підтримуватиме спільний борг. ESM заявив, що кредит для урядів єврозони може бути доступний до двох років і повинен бути погашений протягом середнього періоду від 5 до 10 років.

Неважко здогадатися, що Італія, яка найбільше постраждала від пандемії, закликала до практично необмеженої підтримки зруйнованої економіки.

"Ми повинні реагувати інноваційними фінансовими інструментами", - наголосила команда прем'єр-міністра Італії Джузеппе Конте.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, генеральний директор Світової організації торгівлі Роберто Азеведо заявив, що результатом спалаху пандемії коронавірусу стане різке скорочення торгівлі та втрата робочих місць. Згідно з його прогнозом, ситуація буде гіршою, ніж в період світової кризи 2008 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?