В Гімалаях продовжують зникати альпіністи: в чому причина
Категорія
Події
Дата публікації

В Гімалаях продовжують зникати альпіністи: в чому причина

В Гімалаях продовжують зникати альпіністи: в чому причина
Джерело:  BBC

Трагічні новини продовжують надходити з Гімалаїв. Після 11 смертей на вершині Евересту, про які вже детально писалося на нашому сайті, стало відомо про зникнення ще 8 іноземних альпіністів. Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на BBC, міжнародна команда, яка збиралася підкорити другу найвищу гору Індії, безслідно зникла, не повернувшись в назначений час до базового табору.

До групи альпіністів входили троє британців, а також австралійці, американці і індійці. Команда розпочала сходження на 7816-метровий пік Нандадеві ще 13 травня. Очолював групу досвідчений британський альпініст Мартін Моран, який був учасником багатьох експедицій в Індійських Гімалаях.

Група збиралася зійти на східну частину вершини, яку ще нікому не вдавалося підкорити. Але в базовий табір вони так і не повернулися. Останній раз на зв’язок альпіністи виходили 22 травня.

Рятувальники вже вирушили на пошуки зниклої групи. Ситуацію ускладнює те, що в районі пошуків почалися сильні дощі та снігопад.

За даними ЗМІ, група, яку очолював Мартін Моран, мала дістатися до базового табору Нандадеві в п’ятницю, 31 травня. Наступного дня вони повинні були спуститися у сусіднє село Мунсіярі. Але й там їх не бачили.

Нагадаємо, що з 1 червня в США запровадили додаткову вимогу для іноземців, які хочуть отримати американську візу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?