В Індії поряд з коронавірусом починається епідемія ще одного захворювання
Категорія
Світ
Дата публікації

В Індії поряд з коронавірусом починається епідемія ще одного захворювання

В Індії поряд з коронавірусом починається епідемія ще одного захворювання
Джерело:  online.ua

Пандемія коронавіруса в Індії повністю виходить з-під контролю медиків. Поряд з коронавірусом люди починають масово хворіти на мукормікоз - рідкісне інфекційне захворювання, яке може приводити до втрати зору і смерті.

Джерело: ВВС

Індійські лікарі повідомляють, що вже зафіксовано кілька десятків випадків мукормікозу - деяким хворим довелося навіть видалити пошкоджені інфекцією очі, вже 6 пацієнтів померли. При цьому більшість пацієнтів з небезпечним захворюванням, яке називають "чорною пліснявою", до цього хворіли коронавірусом.

У лікарнях Мумбаї припускають, що зростання випадків мукормікозу може бути спровоковано використанням стероїдів для лікування тяжкого перебігу коронавіруса. Лікарі кажуть, що такі препарати погіршують імунітет людей. Медики пояснюють, що про це свідчить той факт, що у людей діагностують мукормікоз через 12-15 днів після одужання від коронавіруса.

Лікарі Індії б'ють на сполох через те, що відбувається. Вони підкреслюють, що за свою багаторічну практику бачили не більше 1-2 хворих на мукормікоз людей на рік.

Мукормікоз - симптоми хвороби

Пацієнти, які страждають мукормікозом, зазвичай мають симптоми:

  • закладеність і кровотечі з носу;

  • біль і набряки в очах;

  • опущення повік;

  • поява чорних ділянок шкіри наколо носу.

Лікарі кажуть, що більшість їх пацієнтів спізнюються та звертаються за допомогою, коли вже втрачають зір - тоді вже медикам доводиться видаляти око хірургічним шляхом, щоб інфекція не потрапила в мозок. У деяких випадках лікарі в Індії кажуть, що пацієнти втрачають зір на обидва ока. У рідкісних випадках лікарям доводиться видаляти кістку щелепи хірургічним шляхом, щоб хвороба не поширювалася.

Від мукормікозу є дієвий препарат, але він дорогий - одна доза коштує 48 доларів, а вводити пацієнтові її потрібно щодня протягом 8 тижнів.

Коронавірус в Індії

Індія зараз є першою країною в світі за захворюваності і смертності від коронавіруса. Тільки за минулу добу там діагностували ковід у 409 тисяч осіб. 4133 людей померли від ускладнень коронавіруса - це рекордний добовий показник смертностіз початку пандемії.

Медичні експерти застерігають, що реальне число випадків COVID-19 і смертей в Індії може набагато перевищувати офіційні дані. При цьому провідні індійські медики прогнозують - в найближчі тижні ситуація з ковідом ще більш ускладниться.

Друга хвиля пандемії коронавіруса в Індії призвела до колапсу медичної системи - хворі люди вмирають через відсутність вільних лікарняних ліжок і нестачі кисню в медичних установах. У ВООЗ вважають, що причиною того, що відбувається в Індії, стали не тільки нові штами вірусу, а й низький рівень вакцинації і велика кількість масових заходів.

Станом на 10 травня загальна кількість хворих на коронавірус в Індії досягла 22,2 млн осіб. Щодня в цій країні фіксують понад 400 тисяч нових хворих.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?