В Ірані фіксують масові випадки отруєнь у школах для дівчат
Категорія
Світ
Дата публікації

В Ірані фіксують масові випадки отруєнь у школах для дівчат

В Ірані фіксують масові випадки отруєнь у школах для дівчат
Джерело:  online.ua

В Ірані сталася нова хвиля отруєнь серед школярок, що викликає занепокоєння влади та громадськості. За останніми даними, понад 50 дівчат у віці від 12 до 16 років відчули сильне нездужання після того, як вони вживали невідомі продукти.

Джерело: Bloomberg

В Ірані зафіксовані масові отруєння

Іран зіштовхнувся із серйозною проблемою, коли понад 300 школярок з різних міст по всій країні були доставлені до шпиталів із невідомими симптомами. Серед симптомів були нудота, блювання, головний біль, запаморочення та інші неприємні відчуття.

Іранське студентське інформаційне агентство повідомило, що понад 120 дівчат успішно пройшли курс лікування від симптомів, спричинених невідомим походженням у західному місті Хамедан та сусідньому повіті Кабудараханг.

Що відомо про розслідування цієї справи

 Підозри на отруєння також були висловлені у школах для дівчат у п'яти містах, розташованих поблизу Тегерану. Серед цих міст були Есламшахр, Шахріар та Робат Карім, розташовані на захід від столиці.

У священному місті Кум, де знаходиться шиїтська святиня та були зареєстровані перші випадки отруєння, лікарнями було прийнято 44 дівчата. У місті Урмія на північному заході Ірану також повідомили про випадки отруєння – 30 учениць середньої школи для дівчат та троє співробітників закладу постраждали від невідомих симптомів.

Розслідування розпочалося лише через три місяці після появи перших випадків отруєнь, що спричиняє питання про своєчасність реакції влади на даний інцидент.

Міністр внутрішніх справ Ірану, Ахмад Вахіді, заявив, що не отримував інформації про наявність токсичних речовин у школах та звинуватив у цьому "ворогів" та "найманців" Ірану, які, на його думку, намагаються розпалити паніку серед громадськості.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?