В Ірані почали погрожувати Україні у відповідь на промову Зеленського в Конгресі США
Категорія
Політика
Дата публікації

В Ірані почали погрожувати Україні у відповідь на промову Зеленського в Конгресі США

В Ірані почали погрожувати Україні у відповідь на промову Зеленського в Конгресі США
Джерело:  online.ua

Речник МЗС Ірану Нассер Канаані виступив із критикою заяв президента України Володимира Зеленського у Конгресі США стосовно поставок іранської зброї, зокрема, БПЛА та ракет, окупаційній армії РФ.

Джерело: сайт МЗС Ірану

В Ірані почали погрожувати Україні 

Зокрема, у коментарі представника МЗС Ірану наголошується, що країна не постачала ніякої військової техніки жодній зі сторін конфлікту в Україні.

Зеленському варто було б знати, що стратегічне терпіння Ірану щодо таких безпідставних звинувачень не є безмежним, - цинічно почав погрожувати речник МЗС Ірану.

Також Канаані порадив українському президенту "винести урок з долі деяких інших політичних лідерів, які задовольнялися підтримкою США".

Коли Росія не дістає до наших міст артилерією, вона намагається знищити їх ракетами. Ба більше, Росія знайшла спільника в цій геноцидній політиці – Іран. Іранські вбивчі дрони, які йдуть до Росії сотнями, стали загрозою для нашої критичної інфраструктури. Так один терорист знаходить іншого. Питання часу, коли вони вдарять по інших ваших союзниках, якщо ми не зупинимо їх зараз, - заявив під час виступу у Конгресі США президент України.

Як відомо, Росія останні кілька місяців активно використовувала іранські безпілотники-камікадзе Shahed, видаючи їх за російські дрони "Герань", а також вела переговори з Тегераном про постачання додаткової зброї, насамперед ракет. Крім того, за деякими даними, в окупованій Україні були іранські інструктори, які допомагали російським силам.

США, Європейський Союз і Канада вже запровадили санкції проти Ірану за військову допомогу Росії, а Україна обговорює можливість розриву дипломатичних відносин з Іраном. Офіційно Москва й Тегеран заперечують звинувачення Заходу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?