В іранському БПЛА Mohajer-6 знайшли компонент українського виробництва
Категорія
Україна
Дата публікації

В іранському БПЛА Mohajer-6 знайшли компонент українського виробництва

В іранському БПЛА Mohajer-6 знайшли компонент українського виробництва
Джерело:  online.ua

Спеціалісти ГУР знайшли в іранському безпілотнику Mohajer-6, який російські окупанти застосовували проти України, компонент українського виробництва. Тепер спецслужби з'ясовуватимуть, як він туди потрапив.

Джерело: представник ГУР

В іранському БПЛА знайшли українську деталь

Іранський безпілотник збили над Чорним морем поблизу Одеси понад місяць тому.

Уламок української ракети влучив у масляний картер двигуна «Мохаджера» і він впав.

Зазначається, що циліндр двигуна апарата вибухнув, але сам безпілотник не розвалився, тож його розібрали та вивчили.

Фахівці ГУР знайшли докази його іранського походження, зокрема написи на фарсі в апараті.

Спеціалісти зазначають, що три чверті комплектування іранського БПЛА є американським. Є деталі з Японії, Китаю, Швеції, Австрії.

Є навіть українського виробництва — один компонент, але він є. Зараз наші служби дізнаються, як він туди потрапив, - сказав Василь, представник ГУР МОУ.

Усі складові цивільні та купити їх може будь-хто, стверджують у Військовому телебаченні України. Через це «Мохаджер» програє за характеристиками конкурентам.

Mohajer-6 (Мохаджер-6) має максимальну злітну вагу 600 кг, корисне навантаження 100 кг і дальність польоту 200 км. Максимальна швидкість – 200 км/год, тривалість польоту 12 годин і максимальну висоту польоту 5400 м. Mohajer-6 здатен нести до чотирьох високоточних боєприпасів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?