В Іспанії затримали проросійського блогера Анатолія Шарія
Категорія
Політика
Дата публікації

В Іспанії затримали проросійського блогера Анатолія Шарія

В Іспанії затримали проросійського блогера Анатолія Шарія
Джерело:  online.ua

В Іспанії правоохоронці в результаті спецоперації затримали скандального проросійського блогера Анатолія Шарія, якого мають найближчим часом доправити в Україну.

Джерело: Telegram-сторінка Анатолія Шарія

В Іспанії затримали проросійського блогера Анатолія Шарія 

Повідомляється, що Шарія затримали внаслідок багаторівневої спецоперації напередодні, 4 травня. Це стало можливим завдяки взаємодії СБУ та Офісу генпрокурора з міжнародними партнерами.

Це затримання - чергове свідчення того, що кожен зрадник України рано чи пізно отримає заслужене покарання, це є невідворотним, - зазначають представники СБУ.

Служба безпеки України підозрює Шарія у державній зраді та порушенні рівноправності громадян залежно від їхньої расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та інших ознак (дискримінації).

На думку слідчих, Шарій діяв на шкоду національній безпеці України в інформаційній сфері. Є підстави вважати, що він діяв на замовлення іноземних структур.

Докази слідства підтверджено низкою експертних досліджень, які встановили, що в інтерв'ю та виступах Шарія є факти його підривної діяльності проти України, - зазначають в СБУ.

Як заявив нардеп Федір Вениславський в ефірі телемарафону, буде розпочато процедуру екстрадиції Шарія до України, щоб той поніс відповідальність за українськими законами.

Але треба усвідомлювати, всі західні європейські країни дуже ретельно стежать за процедурою. Я переконаний, що адвокати Шарія оскаржуватимуть усі дії, тому сподіватися, що він буде на території України завтра - це надто оптимістично. Але те, що він точно потрапить на територію України і буде передано до рук правосуддя, у мене немає сумнівів, - зазначив Вениславський.

 Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?