В Італії перевіряють TikTok через небезпечний челендж
Категорія
Україна
Дата публікації

В Італії перевіряють TikTok через небезпечний челендж

В Італії перевіряють TikTok через небезпечний челендж
Джерело:  online.ua

В Італії через поширення челенджу з самоушкодженням "французький шрам" проводилося розслідування щодо TikTok через неможливість налаштувати системи моніторингу для неповнолітніх.

Джерело: Rai News

Новий небезпечний челендж

У соцмережі з’явився і набирає популярності новий челенж “французький шрам”, у якому учасники відео намагаються якомога сильніше вщипнути обличчя одне одного, щоб залишився слід.

Управління з питань конкуренції та ринку вирішило розпочати розслідування через наявність на платформі численних відео підлітків, які займаються самоушкодженнями, зокрема вищезазначений “французький шрам”.

За зауваженням Управління, TikTok досі не вжив заходів, які б передбачали видалення небезпечного вмісту, пов’язаного з челенджами, самогубствами, самоушкодженнями та нездоровим харчуванням.

Було оскаржено використання методів штучного інтелекту, зокрема алгоритм, що лежить в основі роботи платформи, яка, використовуючи дані користувача, персоналізує відображення реклами та повторно пропонує вміст, подібний до вже відображеного та той, з яким вже взаємодіяв користувач.

Крім того, Управління з питань конкуренції та ринку за допомогою спеціального антимонопольного підрозділу Guardia di Finanza провело перевірку італійської штаб-квартири TikTok.

Відповідь TikTok

Зі свого боку, TikTok заявляє, що готовий співпрацювати з владою, щоб пролити світло на розповсюдження серед підлітків небезпечного челенджу “французькмй шрам”.

У компанії заявили, що понад 40 000 спеціалістів із безпеки працюють задля безпеки спільноти. Особливо компанія, за її словами, опікується безпекою підлітків.

Ми не дозволяємо контент, який демонструє або пропагує небезпечні дії чи челенджі, самогубства, самоушкодження чи нездорову харчову поведінку, – йдеться в повідомленні

В TikTok заявили, що політика компанії щодо рекомендацій вмісту “допомагає переконатися, що вміст підходить для будь-якої аудиторії”. Вони запевнили, що компанія пропонує ресурси для здоров’я та допомоги у разі небезпеки в застосунку.

Ми будемо повністю співпрацювати з відповідними органами влади, щоб відповісти на будь-які запитання щодо нашої політики та процедур, – сказали в компанії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?