В Італії просто неба зберігають сотню швейцарських Leopard 1 через заборону передати їх Україні — RSI
Категорія
Світ
Дата публікації

В Італії просто неба зберігають сотню швейцарських Leopard 1 через заборону передати їх Україні — RSI

В Італії просто неба зберігають сотню швейцарських Leopard 1 через заборону передати їх Україні — RSI
Джерело:  online.ua

В Італії просто неба зберігаються майже 100 танків Leopard 1, вироблених Швейцарією. Уряд країни відхилив прохання передати їх Україні.

Джерело: RSI

В Італії просто неба зберігають танки Leopard 1

Видання пише, що танків близько 95. Вони не в робочому стані і призначалися для відправки до Німеччини для модернізації та доставки в Україну.

Швейцарська компанія-власник танків RUAG хотіла продати танки Німеччині для України, але уряд Швейцарії заблокував продаж.

Як свідчать фотографії RSI, танки залишаються в Італії, оскільки до 2017 року RUAG передав їх італійській компанії Goriziane.

Італійська компанія у відео, опублікованому на своєму веб-сайті, показує, що може відремонтувати танк такого типу за півтора місяці.

Можна побачити гусеничні транспортні засоби, які в деяких випадках здаються справними. В інших видно ознаки старіння та наліт. Неможливо з точністю встановити ступінь ефективності приладів і озброєння.

За даними RSI, кілька країн, зокрема Німеччина, Нідерланди та Данія, планували придбати ці танки у RUAG і поставити їх в Україну. Контракт, отриманий RSI, показав, що RUAG планувала продати їх Rheinmetall, але контракт був відхилений урядом Швейцарії.

Видання зазначає, що танки стоять під зеленим брезентом поруч із кукурудзяним полем майже сім років у провінції Горіція.

Зеленський закликав Швейцарію дозволити реекспорт зброї

 15 червня президент Володимир Зеленський звернувся до до парламенту Швейцарії. Він підняв дискусію, що триває у швейцарському парламенті щодо реекспорту швейцарського арсеналу зброї, нагадавши про потребу України у військовій допомозі.

2 червня нижня палата парламенту Швейцарії проголосувала проти поправки, яка дозволить реекспорт швейцарської зброї до третіх країн, таких як Україна.

Дотримуючись довгострокової політики нейтралітету Швейцарії, законодавство країни наразі не дозволяє доставляти швейцарську зброю в зони бойових дій, навіть якщо її постачає країна-посередник.

Читайте також:

  • Швейцарія заблокувала реекспорт майже сотні танків Leopard 1 для України

  • Зеленський виступив у парламенті Швейцарії з закликом дозволити передачу зброї

  • До Швейцарії з минулого року ввезли 75 тонн російського золота

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?