В Італії скасували концерт гурту "Жадан і собаки" через збір коштів на підтримку військових
Категорія
Шоу-бізнес
Дата публікації

В Італії скасували концерт гурту "Жадан і собаки" через збір коштів на підтримку військових

В Італії скасували концерт гурту "Жадан і собаки" через збір коштів на підтримку військових
Джерело:  online.ua

Український письменник та лідер гурту "Жадан і собаки" Сергій Жадан розповів, що їм не дозволили виступити з благодійним концертом на підтримку ЗСУ у міланському клубі, бо в Італії нібито заборонено "збирати гроші на війну".

Джерело: Сергій Жадан

Жадану відмовили у виступі в Італії

Жадан опублікував свою переписку з представниками клубу Slaughter Club.

Ну і ще таке. Чому, власне, ми скасували концерт у Мілані? Тому що частина європейців далі граються в пацифізм та подвійні стандарти й щиро вважають, що захищаючи свої життя й свою країну, українці порушують якісь їхні уявлення про мир і гармонію.

Жадан додає, що, на думку деяких європейців, ті, хто намагається підтримати своїх співвітчизників у боротьбі з гвалтівниками та мародерами, є фашистами та екстремістами.

Чесно, кажучи, соромно й противно. Доки українці тримають каркас вільної Європи, європейці ліниво тусять, намагаючись не лізти в політику. Схоже, ХХ століття не всіх навчило відповідальності.

Жадан сказав організаторам, що гроші збирають на машини для ЗСУ, а не на зброю, та у Slaughter Club відповіли що «не можуть так ризикувати».

Нагадаємо, що гурт оголосив, що вирушить у благодійний тур наприкінці серпня на підтримку добровольчого харківського батальйону «Хартія».

"Жадан і Собаки" стояли при витоках створення цього добровольчого формування та максимально підтримують його від першого дня війни. Військо України нині є головною нашою надією та розраховує на підставлене нами плече, - оголосив гурт.

Вони планували виступи в Польщі, Чехії, Німеччині, Литві, Словаччині, Австрії та інших країнах.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?