В Ізраїлі анонсували кримінальну відповідальність для порушників карантину
Категорія
Світ
Дата публікації

В Ізраїлі анонсували кримінальну відповідальність для порушників карантину

В Ізраїлі анонсували кримінальну відповідальність для порушників карантину
Джерело:  online.ua

В ізраїльському уряді виступили з ініціативою щодо введення кримінального покарання проти осіб, які порушили режим самоізоляції після ураження коронавірусом COVID-19.

Джерело: сайт уряду

За офіційними даними, доручення з такого приводу дав прем’єр-міністр Нафталі Беннет. Йдеться про свідоме порушення самоізоляції після підтвердження коронавірусної хвороби. Для відстежування таких осіб використовуватимуть сучасні технології.

Рішення ухвалили після наради, яку присвятили питанню посилення контролю за дотриманням правил для боротьби з коронавірусом. Його учасниками окрім прем’єра країни стали міністри охорони здоров’я та внутрішньої безпеки, а також генеральний інспектор поліції та низка інших посадовців.

Перш за все доручення Беннета стосується визначення правових наслідків нововведень.

“Наша мета полягає в тому, щоб встановити розумні принципи контролю, поряд з рішучим і дієвим припиненням порушень. Той, хто порушує обмеження, наражає на небезпеку своє здоров'я і здоров'я громадян Ізраїлю. Виконання правил на місцях – це найважливіший компонент в справі боротьби з пандемією і перемоги над мутацією”, - резюмували в ізраїльському уряді.

Згідно з інформацією, оприлюдненою виданням The Times of Israel, посадовці користуватимуться системою “Ескемон”, яка дозволить поліції ідентифікувати місце перебування осіб на карантині через текстове повідомлення на телефон.

Правоохоронні органи отримають інформацію про поточну локацію пристрою в момент, коли користувач натисне на відповідне посилання у повідомленні. До порушників навідуватимуться поліцейські.

Таку систему ввели у застосування ще за часів попереднього складу уряду Ізраїлю під керівництвом Біньяміна Нетаньягу. Утім, з моменту введення на початку 2021 року її майже не використали масово.
Поки що не зрозуміло, як працюватиме така система для осіб, які не володіють жодними телефонами, або стосовно дітей чи людей, які не хочуть брати із собою цінні речі під час виходу з будинку.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?