МЗС запустило карантин-бота для українців, які подорожують за кордоном
Категорія
Україна
Дата публікації

МЗС запустило карантин-бота для українців, які подорожують за кордоном

МЗС запустило карантин-бота для українців, які подорожують за кордоном
Джерело:  online.ua

У Міністерстві закордонних справ виступили з оголошенням про запуск нового боту. який допомагатиме громадянам України подорожувати за кордоном в умовах глобального карантину та довготривалої пандемії коронавірусу.

Джерело: Telegram-канал “Коронавірус_інфо”

За офіційними даними, сервіс доступний станом на початок липня для використання кількома шляхами.

“В умовах COVID-19 під час планування подорожей обов’язково ознайомтеся з правилами в’їзду для українців на сайті МЗС  чи за допомогою Corona.Travel.Bot, що миттєво повідомляє про зміни”, - пояснила українська влада.

Для використання туристичного боту необхідно:

  • обрати зі списку назву країни, яка цікавить, або ж надіслати СМС-повідомлення;

  • ознайомитися з актуальними правилами;

  • обрати режим для відстеження змін;

  • підписатися та отримувати сповіщення про оновлення умов в’їзду.

Відзначається, що наразі Corona.Travel.Bot володіє двома режимами моніторингу поточної ситуації із в’їздом до різних держав.

Перший полягає у відстеженні за зміною зони - якщо країна наразі закрита для українців, то бот надішле сповіщення про її відкриття (або навпаки). Другий спосіб - слідкування за змінами правил - бот інформує користувача про те, які додали чи видалили.

“Corona.Travel.Bot бере дані із сайту Міністерства закордонних справ України, тому інформація в ньому офіційна”, - наголосили в інформаційному повідомленні.

Туризм для українців

Станом на початок липня між Києвом та Євросоюзом необхідно досягти визнання документів про вакцинацію проти коронавірусу. Це дозволить громадянам України відвідувати будь-яку державу співдружності без виключення за загальним дозволом.

На рівні Міністерства цифрової інформації сподіваються на визнання українських сертифікатів наступними тижнями.

“По “ковідних” сертифікатах Європейський Союз рухається трохи швидше ніж зазвичай, тому ще це безумовно актуальна тема у світовому масштабі. Ми очікуємо, що за оптимістичними прогнозами взаємне визнання в нас відбудеться до кінця літа. Ми на це очікуємо”, - пояснив раніше заступник голови Мінцифри Олексій Вискуб.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?