В Ізраїлі народилася унікальна дитина з близнюком у шлунку
Категорія
Світ
Дата публікації

В Ізраїлі народилася унікальна дитина з близнюком у шлунку

В Ізраїлі народилася унікальна дитина з близнюком у шлунку
Джерело:  online.ua

В ізраїльському місті Ашдод народилася унікальна дівчинка, в шлунку якої після народження виявили її близнюка. Такі випадки внутрішньоутробного розвитку плода вкрай рідкісні в медичній практиці - вони зустрічаються один раз на 500 тисяч новонароджених.

Джерело: The Times of Israel

Неонатологи розповіли, що ще на пізніх термінах вагітності мами унікальної дівчинки помітили на УЗД, що в шлунку у дитини щось є. Після появи малятка на світ зробили додаткові дослідження. Вони показали, що в шлунку у немовляти знаходиться ембріон.

"Ми були здивовані, виявивши, що це був ембріон. Можливо, їх було більше, ніж один, ми поки це перевіряємо", - розкрили подробиці унікального випадку медики.

В даний час дівчинку прооперували найкращі спеціалісти - вони запевняють, що операція не відіб'ється на роботі внутрішніх органів новонародженої і дівчинка виросте абсолютно здоровою. Її разом з мамою вже виписали з лікарні.

Чому відбуваються такі унікальні випадки

У медиків поки немає чіткого пояснення, чому в шлунку плода розвинувся ембріон. Вони розглядають кілька версій. Одна з них говорить про те, що на ранніх стадіях вагітності могли сформуватися два ембріона, але потім один з них поглинув іншого.

"Це відбувається в процесі розвитку плоду, коли є порожнини, які закриваються при розвитку, і один з ембріонів потрапляє в такий простір. Цей ембріон частково розвивається, але не виживає і залишається всередині", - пояснюють лікарі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?