Вчені з'ясували, до якого віку можуть завагітніти сучасні жінки
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вчені з'ясували, до якого віку можуть завагітніти сучасні жінки

Вчені з'ясували, до якого віку можуть завагітніти сучасні жінки
Джерело:  online.ua

Репродуктивний вік сучасної жінки за останні роки збільшився. Американська медична асоціація дійшла висновку, що і більш пізня вагітність може бути здоровою.

Джерело: Sanfordhealth

Експерти, проаналізувавши тенденції зміни в тривалості репродуктивного періоду жінок за 60 років, прийшли до висновку, що репродуктивний вік сучасної жінки виріс приблизно на два роки - з 35 до 37,1. Це означає, що і в більш зрілому віці жінка може завагітніти і виносити здорову дитину без ускладнень.

Медики підкреслюють, що протягом багатьох років вони використовували вік 35 років як орієнтир, коли жінкам стає важче завагітніти. Вони продовжать вивчати питання про збільшення дітородного періоду і навіть задумалися про зміну рекомендацій для майбутніх мам.

Автори дослідження вважають, що нові дані на сьогоднішній день дуже важливі, оскільки все більше жінок вважають за краще вагітніти в більш пізньому віці. Однак вони звертають увагу на те, що вагітність після 40 років як і раніше має підвищені ризики виникнення ускладнень.

"З цим пов'язані більш високі показники генетичних відхилень, вище ризик викидня, а потім проблеми під час вагітності, наприклад високий кров'яний тиск, передчасні пологи і більш високі показники мертвонародження", - пояснює доктор Елісон Гаррісон.

Середній вік менопаузи і першої менструації змінився

Також дані нового дослідження показують, що середній вік менопаузи зріс з 48,4 до 49,9 років. Медики пояснюють, що в цілому на це впливають багато чинників, такі як генетика, етнічна приналежність і спільне харчування.

При цьому вік початку першої менструації, навпаки, зменшився з 13,5 до 12,7. Але, як відзначають медичні фахівці, сьогодні не вважається патологією, якщо перша менструація у дівчинки настає і в 11 років.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?