Вчені відповіли, чи може жінка завагітніти одночасно від різних чоловіків
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вчені відповіли, чи може жінка завагітніти одночасно від різних чоловіків

Вчені відповіли, чи може жінка завагітніти одночасно від різних чоловіків
Джерело:  online.ua

Для вчених та лікарів уже давно не секрет, що жінка може завагітніти одночасно від різних чоловіків. Подібне буває не тільки у персонажів міфів, а й у людей, хоча трапляється таке вкрай рідке.

Джерело: Pubmed

Чому виникає вагітність від кількох чоловіків

За словами науковців, у кожному менструальному циклі у жінки зазвичай розвивається одна яйцеклітина, яка після овуляції живе лише добу.

Жінка завагітніє, якщо сперматозоїд зустрінеться з нею саме у ці 24 години, однак, що важливо розуміти, сперма може зберігатися в маткових трубах до семи днів після статевого акту.

"Буває, що запліднена яйцеклітина з якихось причин ділиться на дві й виходять однояйцеві близнюки. Вони завжди однієї статі та виглядають як копії один одного. Шанс народити таких 1 до 250. Іноді під час овуляції з яєчників виходить більше однієї яйцеклітини. Якщо кожна з них зустрінеться зі своїм сперматозоїдом, жінка народить двійню або трійню. Це будуть різнояйцеві близнюки, тому що кожен виросте зі своєї пари яйцеклітина плюс сперматозоїд", - пояснюють вчені.

Що важливо розуміти, різнояйцеві близнюки народжуються частіше, вони можуть бути різної статі та схожі один на одного, як звичайні брат і сестра. Народити таких близнюків можна від різних батьків.

Наразі відсутня точна статистика, наскільки поширена вагітність від кількох чоловіків відразу. Але в американській базі 1992 року з тестами на батьківство, яка містить 39 тисяч записів, 2,4% близнюків були зведеними.

"Не так давно була популярною історія про те, що в штаті Нью-Джерсі США мати близнюків подала документи на виплату аліментів, але тест на батьківство показав, що її колишній партнер зобов'язаний платити тільки за одну дитину. Після цього жінка зізналася, що займалася сексом з іншим чоловіком протягом того ж тижня, коли були зачаті її близнюки. Схожі випадки були й в інших країнах", - пише видання.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?