В Ізраїлі відкрився перший в світі завод штучного м'яса. На ньому щодня виробляють 500 кг культивованого м'яса - курятини, свинини та баранини.
Джерело: Israel Hayom
Завод з виробництва штучного м'яса відкрила ізраїльська компанія Future Meat Technologies. Там запевняють, що щодня зможуть виробляти стільки м'яса, скільки йде на приготування 5 тисяч котлет для бургерів.
У компанії підкреслюють, що при вирощуванні штучного м'яса на 80% зменшуються викиди парникових газів, використовується на 99% менше землі і на 96% менше води, ніж при виробництві традиційного м'яса. Більш того, цей процес в 20 разів швидший, ніж традиційний спосіб вирощування і подальшого забою тварин для отримання натурального продукту.
"Цей об'єкт демонструє нашу запатентовану технологію омолодження середовища в масштабі, дозволяючи нам досягти щільності виробництва, в 10 разів перевищує промисловий стандарт. Наша мета - зробити культивоване м'ясо доступним для всіх, при цьому гарантуючи, що ми виробляємо смачні, здорові і екологічно чисті продукти, допомагаючи забезпечити майбутнє прийдешніх поколінь ", - пояснює засновник і головний науковий співробітник Future Meat Technologies професор Яаков Нахміас.
Ізраїльський завод вже в 2022 році планує поставляти штучне м'ясо в магазини США.
Перехід на штучне м'ясо
"М'ясо з пробірки" вирощують в лабораторних умовах у вигляді культури клітин, які ніколи не були частиною живого і повноцінного тваринного організму. Воно не має нічого спільного з імітацією м'яса - вегетаріанським продуктом, виробленим з рослинного білка.
Аналітики прогнозують, що США вже до 2035 року перейдуть на штучне м'ясо. За їх розрахунками, попит в магазинах на продукти великої рогатої худоби зменшиться на 70%, а виробництво молока і м'яса впаде більш ніж на 50%.
Читайте також: