В Ізраїлі почав роботу перший в світі завод штучного м'яса
Категорія
Світ
Дата публікації

В Ізраїлі почав роботу перший в світі завод штучного м'яса

В Ізраїлі почав роботу перший в світі завод штучного м'яса
Джерело:  online.ua

В Ізраїлі відкрився перший в світі завод штучного м'яса. На ньому щодня виробляють 500 кг культивованого м'яса - курятини, свинини та баранини.

Джерело: Israel Hayom

Завод з виробництва штучного м'яса відкрила ізраїльська компанія Future Meat Technologies. Там запевняють, що щодня зможуть виробляти стільки м'яса, скільки йде на приготування 5 тисяч котлет для бургерів.

У компанії підкреслюють, що при вирощуванні штучного м'яса на 80% зменшуються викиди парникових газів, використовується на 99% менше землі і на 96% менше води, ніж при виробництві традиційного м'яса. Більш того, цей процес в 20 разів швидший, ніж традиційний спосіб вирощування і подальшого забою тварин для отримання натурального продукту.

"Цей об'єкт демонструє нашу запатентовану технологію омолодження середовища в масштабі, дозволяючи нам досягти щільності виробництва, в 10 разів перевищує промисловий стандарт. Наша мета - зробити культивоване м'ясо доступним для всіх, при цьому гарантуючи, що ми виробляємо смачні, здорові і екологічно чисті продукти, допомагаючи забезпечити майбутнє прийдешніх поколінь ", - пояснює засновник і головний науковий співробітник Future Meat Technologies професор Яаков Нахміас.

Ізраїльський завод вже в 2022 році планує поставляти штучне м'ясо в магазини США.

Перехід на штучне м'ясо

"М'ясо з пробірки" вирощують в лабораторних умовах у вигляді культури клітин, які ніколи не були частиною живого і повноцінного тваринного організму. Воно не має нічого спільного з імітацією м'яса - вегетаріанським продуктом, виробленим з рослинного білка.

Аналітики прогнозують, що США вже до 2035 року перейдуть на штучне м'ясо. За їх розрахунками, попит в магазинах на продукти великої рогатої худоби зменшиться на 70%, а виробництво молока і м'яса впаде більш ніж на 50%.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?