В Ізраїлі звинувачують Іран у підбуренні ХАМАС та Хезболли до нападу
Категорія
Політика
Дата публікації

В Ізраїлі звинувачують Іран у підбуренні ХАМАС та Хезболли до нападу

Армія Ізраїлю
Джерело:  The Times of Israel

Ізраїль звинувачує Іран у підбуренні палестинського терористичного угруповання ХАМАС та бойовиків ліванської Хезболли до нападу. 

Що відомо про причетність Ірану до загострення ситуації в Ізраїлі

Зазначається, що Ізраїль має певну інформацію щодо підштовхування Іраном терористів ХАМАС та Хезболли до нападу.

За словами ізраїльського висопосадовця, Тегеран наразі намагається підштовхнути терористів Хезболли до масштабного нападу на Ізраїль.

Офіційно влада Ізраїлю не прогнозує, скільки триватиме війна, але високопоставлене джерело каже, що "вона триватиме багато днів, можливо, багато тижнів, а можливо, і довше".

Що відомо про відповідь Ізраїля на атаку ХАМАС

В армії Ізраїлю зазначили, що збільшили кількість ударів по сектору Газа в понеділок, 9 жовтня.

За інформацією представників ЦАХАЛу, терористи ХАМАС жорстоко вбили більше 700 жителів Ізраїлю.

ЦАХАЛ проводить один із найбільших авіаударів проти ХАМАС у Газі, щоб зменшити та знищити їхню здатність тероризувати народ Ізраїлю. ХАМАС розпочав війну. Ми відновимо безпеку нашої країни

Окрім цього підкреслюється, що починаючи з суботи, 7 жовтня і станом на понеділок, 9 жовтня, ізраїльська авіація вразила більше 1 тис 200 цілей на території сектора Газа, включаючи місця зберігання та виробництва зброї, центри управління та штаби, ракетні пускові установки тощо.

Зазначається, що ізраїльські цивільні - не єдині жертви ХАМАС. Терористи навмисно облаштувалися посеред населення Гази. Наприклад, один з об'єктів терористів, знищений ізраїльськими ВПС, розташований поруч із мечеттю та школою.

На тлі повідомлень про ймовірну наземну операцію із заходом військ Ізраїля в анклав сектор Гази прем'єр країни Беньямін Нетаньяху залишив таємниче послання.

Ми почали. Ізраїль переможе

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?