В Ізюмі під час окупації загинула щонайменше тисяча цивільних
Категорія
Україна
Дата публікації

В Ізюмі під час окупації загинула щонайменше тисяча цивільних

В Ізюмі під час окупації загинула щонайменше тисяча цивільних
Джерело:  online.ua

Депутат Ізюмської міської ради Максим Стрельніков повідомив, що за час окупації міста російськими військами загинула щонайменше тисяча цивільних громадян.

Джерело: брифінг Максима Стрельнікова

Ситуація в Ізюмі

За його словами, «окупанти тут, як і в інших місцях, чинили воєнні злочини, їх намагалися приховати».

За інформацією, якою ми володіємо, щонайменше 1 тисяча місцевих жителів загинули внаслідок саме військових дій, - сказав він.

Він уточнив, що ще більше людей постраждали через відсутність своєчасної медичної допомоги.

Російські окупанти ще в березні зруйнували всі медичні установи в Ізюмі, вони не функціонували, доступ до ліків також був обмежений, - сказав він.

Він повідомив, що зруйнована більша частина інфраструктури міста.

Як зазначав ізюмський міський голова Валерій Марченко, більш ніж 80% всієї інфраструктури міста зруйновано. Це і приватні, і багатоквартирні житлові будинки, і підприємства, державні установи, комунальні заклади, а також промислові потужності. Це правда. На жаль, місто зруйноване. Найстрашніше, що попереду – зима, а централізована система опалення зруйнована.

У місті ще залишається близько 10 тисяч жителів. Депутат сподівається, що влада встигне "все зробити, щоб зима не була для нас неочікуваною".

10 вересня завдяки ЗСУ над Ізюмом знову замайорів жовто-блакитний прапор України. Зараз він з’являється на всіх будинках, на приміщенні міської ради, на найвищій точці у Харківській області – горі Крем'янець… Зараз ще в Ізюмі відбуваються стабілізаційні заходи, які проводять Збройні сили, Служба безпеки України та інші правоохоронні органи, щоб уряд і Генеральний штаб (ЗСУ) змогли вже офіційно повідомили цю добру новину, на яку ми так довго чекали.

Нагадаємо, що Ізюм окупували 2 квітня, 10 вересня росіяни поспіхом пішли з міста, залишивши техніку.

У місті немає газу, води та електрики.

 Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?