В Ізюмі знайшли масове поховання українських військових та більше 440 нових могил
Категорія
Україна
Дата публікації

В Ізюмі знайшли масове поховання українських військових та більше 440 нових могил

В Ізюмі знайшли масове поховання українських військових та більше 440 нових могил
Джерело:  online.ua

У деокупованому Ізюмі Харківської області знайшли масове поховання. Також на кладовищі під Ізюмом знайшли братську могилу українських військових, де поховано до 25 українських захисників. 

Джерело: головний слідчий поліції Харківської області Сергій Болвінов у коментарі  Sky News, Громадське з посиланням на на уповноваженого з питань безвісти зниклих Олега Котенка

В Ізюмі знайшли знайшли братську могилу

Сергій Болвінов, головний слідчий поліції Харківської області, сказав, що всі тіла будуть ексгумовані та доставлені на судово-медичну експертизу в рамках роботи поліції разом із прокуратурою та іншими слідчими зі збору доказів підозрюваних російських воєнних злочинів.

Він сказав, що тіла були поховані окремо на тимчасовому місці.

Правоохоронцям також було відомо про низку інших місць поховань, оскільки вони почали розслідувати, які злочини були скоєні в тих частинах Харківської області, які кілька місяців перебували під контролем Росії, але тепер знову в руках України.

Можу сказати, що тут одне з найбільших поховань в одному звільненому місті, де понад 440 могил. В одному місці поховано 440 тіл, - сказав він.

На запитання, чи може він сказати, як загинули постраждалі, він відповів:

Ми знаємо, що деякі були вбиті [застрелені], деякі загинули через артобстріл, так звані мінно-вибухові травми. Деякі загинули через авіаудари. Також багато тіл ще не ідентифіковані, тож причини смерті будуть встановлені під час слідства, - сказав він.

Уповноважений з питань зниклих безвісти осіб Олег Котенко розповів, що окупанти самі публікували відео із цього поховання в Ізюмі, тому українські сили його шукали.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?