В Кабміні нарешті розповіли про новий закон про працю
Категорія
Економіка
Дата публікації

В Кабміні нарешті розповіли про новий закон про працю

В Кабміні нарешті розповіли про новий закон про працю
Джерело:  online.ua

Очільник Мінекономіки Тимофій Милованов поділився деталями нового законопроекту про працю, який регламентує раніше не прописані моменти. Окрім того, міністр відреагував на протести профспілок проти нового законопроекту: каже, вони підтримують опозицію в парламенті і "бояться, що втратять владу". Про це чиновник написав у Facebook 9 січня, передає ONLINE.UA.

За словами Милованова, зміни стосуються розірвання трудового договору. Новий Трудовий кодекс, як і нинішній, дозволяє розірвати трудовий договір за два тижні до відходу. Однак, окрім письмового оповіщення, дозволяється попереджати електронними засобами зв'язку - по електронній пошті, у меседжері тощо.

"Згідно з новим законопроектом, причини дострокового звільнення пропишуть у договорі. Нинішній закон передбачає список причин, з яких працівник може звільнитися раніше, ніж через два тижні, проте цей перелік неповний і морально застарів. Новий проект пропонує прописати такі причини в трудовому договорі на основі переговорів між роботодавцем і працівником. За невиконання трудового договору будуть накладатися компенсації. Працівник, як і раніше, зможе в будь-який час розірвати трудові відносини, якщо його умови не виконуються. Однак, відтепер працівник повинен буде письмово надати причини, а роботодавець виплатить компенсацію в розмірі 50 денних зарплат", - сказано в повідомленні.

Варто також звернути увагу на те, що законопроект також введе деякі обмеження для топ-менеджменту. За угодою сторін право звільнення за дві тижні буде обмежено для топ-менеджменту. Раптове звільнення керівництва може знищити компанію. Сторони зможуть обговорити деталі і компенсацію при наймі на роботу і зафіксувати це в трудовій угоді. Згідно з новим законопроектом, роботодавець повинен виплатити підвищену компенсацію працівникові, якщо звільняє його з власної ініціативи.

Як повідомляв ONLINE.UA, міністр розвитку економіки Тимофій Милованов нещодавно заявив, що українська зарплата може досить швидко наздогнати польські показники. Для цього необхідні 7 років. Посадовець вважає, що це реально, бо Україна має суттєво стрімкіший рівень зростання.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?