В Кремля закінчуються гроші на війну проти України — Bloomberg
Категорія
Економіка
Дата публікації

В Кремля закінчуються гроші на війну проти України — Bloomberg

В Кремля закінчуються гроші на війну проти України — Bloomberg
Джерело:  online.ua

Через брак коштів на злочинну війну проти України кремлівське керівництво вирішило скоротити витрати, не пов'язані зі сферою оборони. Іншими словами, Російська влада готується до вилучення коштів у великих виробників сировини та державних компаній. 

Джерело:   Bloomberg

В Кремля закінчуються гроші на війну проти України 

У матеріалі видання зазначається, що очільник російського уряду Михайло Мішустін ще в грудні минулого року видав інструкції російським чиновникам, відповідно до яких  дивіденди від держкомпаній та "одноразова виплата" від компаній, що видобувають вугілля, та виробників добрив значно збільшаться.

У документі зазначено, що необхідно виділити 175 мільярдів рублів на додаткові витрати для переселення 100 тисяч осіб з Херсона на територію Росії. У виданні вказали, що це може свідчити про визнання владою РФ неможливісті повторного захоплення міста.

При цьому повідомляється, що "мобілізовані" гроші підуть на покриття витрат, пов'язаних з повномасштабною війною в Україні. Зазначено, що рішення про розмір дивідендів або одноразового збору ще не прийнято, але Кремль намагатиметься встановлювати "побори" на рівні не нижче 50% від чистого прибутку держкомпаній.

ЗМІ повідомили, що за 20 років Росія вклала в бойові надводні кораблі понад 4,5 мільярда доларів, але через корупцію у ВМС за 16 років на воду спустили лише 33 нових бойових кораблі.

У свою чергу фінансист Білл Браудер заявив, що 80% грошей, які повинні були витратити на війну проти України, вкрали російські чиновники.

За розрахунками, які проводилися ще в травні, Кремль витрачає на війну з Україною 900 мільйонів доларів кожен день. Сюди входять виплати солдатам, забезпечення їх боєприпасами і ракетами, а також витрати по ремонту пошкодженої військової техніки.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?