В Криму погрожують кримінальною відповідальністю за проукраїнські настрої
Категорія
Україна
Дата публікації

В Криму погрожують кримінальною відповідальністю за проукраїнські настрої

В Криму погрожують кримінальною відповідальністю за проукраїнські настрої
Джерело:  online.ua

Гауляйтер окупованого Криму Сергій Аксьонов заявив, що на півосторові посилився проукраїнський рух. Він погрожує місцевим жителям кримінальною відповідальністю за "націоналістичні гасла та пісні" на публічних заходах.

Джерело: "голова" Криму Сергій Аксьонов

Влада РФ в Криму погрожує покаранням проукраїнськи налаштованим мешканцям

В інформаційному просторі з'являються відео із публічних заходів у Криму, на яких учасники скандують проукраїнські гасла, співають націоналістичні пісні. Вважаю, що і організаторів, і учасників подібних розваг потрібно притягувати до відповідальності, звільняти з посад, вживати інших заходів у межах законодавства. Для тих, хто підтримує український режим, раціональним та логічним буде виїхати до тієї країни, яку вони так люблять, - сказав він у своєму відеозверненні.

Також Аксьонов уточнив, що за такі дії буде саме кримінальна відповідальність. За його словами, мешканців окупованого Криму ідентифікуватимуть за відеозаписами з заходів, звільнюватимуть з посад та закриватимуть їхні бізнеси.

Нагадаємо, що раніше постійна представниця президента України в АР Крим Таміла Ташева закликала росіян в окупованому Криму якнайшвидше повертатися назад до Росії.

Окремо звертаємося до громадян Росії, які незаконно приїхали до України і перебувають в окупованому Криму. Так, у Криму тепло і дуже душевно. Але вже зараз ми просимо вас вирушати до себе додому в Тюмень, Елісту, Саранськ, Іркутськ чи звідки ви понаїхали, - сказала вона.

Також Ташева закликала українців у Криму подбати про базові заходи безпеки та переїхати від військових об'єктів якнайдалі.

Окремо хочу сказати представникам незначної групи осіб з-поміж кримських татар – "саткъынам", або ж запроданцям: ви обов’язково відповідатимете згідно з українським законодавством, але ключове, що вже є, – вам дали оцінку самі киримли, - додала Такшева.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?