В ОП закликали громадян РФ встигнути полишити Крим перед деокупацією
Категорія
Україна
Дата публікації

В ОП закликали громадян РФ встигнути полишити Крим перед деокупацією

В ОП закликали громадян РФ встигнути полишити Крим перед деокупацією
Джерело:  online.ua

Постпред президента України в АР Крим Таміла Ташева закликала громадян РФ вчасно покинути територію окупованого півострова через наближення деокупації.

Джерело: Facebook-сторінка ОП

В ОП закликають громадян РФ вчасно покинути Крим перед деокупацією

Звертаємось окремо до російських громадян, які незаконно приїхали і перебували в окупованому Криму. Так, в Криму тепло і дуже душевно. Але всі, хто незаконно приїхали на нашу територію вже зараз просимо вас поїхати до себе додому в Тюмень, Елісту, Саранськ, Іркутськ чи звідки ви понаїхали. Їдьте, навіть коли зовсім не хочеться, - зазначила Ташева.

Представниця президента України на території АР Крим зазначала, що ЗСУ обов'язково деокупують півострів.

Півострів буде деокупований, це наше право й обов’язок, адже тільки так ми можемо захистити наших громадян: припинити репресії, переслідування й тотальну мілітарну пропаганду серед наших дітей, а також гарантувати безпеку в Азово-Чорноморському регіоні та світі, - наголосила Ташева.

Ташева звернулася до українців в окупованому Криму, закликавши вже зараз подбати про базові заходи безпеки та переїхати від військових об'єктів якнайдалі.

Вона наголосила, що виїзд з Криму через територію РФ і треті країни не вважатиметься адміністративним правопорушенням, оскільки здійснений в умовах крайньої потреби.

Окремо хочу сказати представникам незначної групи осіб з-поміж кримських татар – "саткъынам", або ж запроданцям: ви обов’язково відповідатимете згідно з українським законодавством, але ключове, що вже є, – вам дали оцінку самі киримли, - зазначила Ташева.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?