В лісах Амазонії знайшли невідомий раніше вид мініатюрних мавп
Категорія
Технології
Дата публікації

В лісах Амазонії знайшли невідомий раніше вид мініатюрних мавп

В лісах Амазонії знайшли невідомий раніше вид мініатюрних мавп
Джерело:  online.ua

Бразильські вчені виявили в лісах Амазонії новий вид карликових мавп-ігрунок. Його назвали Mico schneideri, або ігрунка Шнайдера. Вони відрізняються від інших родичів забарвленням і генетичними особливостями.

Джерело: Nature

Виявляється, цей вид мавп не новий, але раніше його відносили до іншого виду приматів. Тепер же фахівці провели масштабне дослідження і виявили, що до виду ігрунки Емілії їх віднесли помилково. Справа в тому, що ігрунки Шнайдера (Mico schneideri) - їх так назвали на честь бразильського професора Гораціо Шнайдера, який зробив величезний внесок у вивчення різноманітності і еволюції мавп - відрізняються від родичів забарвленням шерсті і за генетичними ознаками. В ігрунок Шнайдера на відміну від игрунок Емілії шерсть на спині світло-сіра, а нижня частина тіла і лапи мають помаранчевий відтінок.

Ігрунки Емілії (а) та ігрунки Шнайдера (b) - відмінності

Новий вид мініатюрних мавпочок живе на території бразильського штату Мату-Гросу між річок Журуєна і Телес-Пірес. Вони мають дуже маленькі розміри - їх тіло має довжину трохи більше 25-28 см, а важать вони до 400 г.

Фото ігрунки Шнайдера - самка (а), самець (b)

Фахівці відзначають, що ігрунки Шнайдера мешкають на території, де амазонські джунглі знищуються особливо швидко не тільки від пожеж, а й від вирубки. Тому дослідники активно вивчають новий вид приматів, щоб знайти спосіб захистити їх від зникнення.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?