В Міненерго відповіли на закиди стосовно загрози блекаутів взимку
Категорія
Україна
Дата публікації

В Міненерго відповіли на закиди стосовно загрози блекаутів взимку

В Міненерго відповіли на закиди стосовно загрози блекаутів взимку
Джерело:  online.ua

За словами міністра енергетики Германа Галущенка, українцям не слід вірити страшним прогнозам експертів щодо загрози масових відключень світла взимку, адже стабільна робота енергетичної системи залежатиме від роботи систем ППО, які наразі значно потужніші, аніж минулої зими.

Джерело: Всеукраїнський телемарафон

Чи варто боятись масштабних відключень світла взимку  

Робота системи під щоденними атаками залежить, по-перше, від наслідків обстрілів – вони теж можуть бути різними, тому що це в багатьох випадках залежить від роботи системи ППО, і ми зараз бачимо, що рівень захисту ППО набагато вищий і кращий, ніж був у попередню зиму, це теж треба враховувати, - запевнив Галущенко.

Міністр підкреслив, що навіть у разі, якщо будуть виявлені пошкодження внаслідок обстрілів та ракетних атак злочинної армії РФ, це матиме виключно тимчасовий характер.

Також Галущенко прокоментував прогнози експертів, які радили готуватися до ще страшнішої зими в плані відключень світла.

Я не знаю, про яких експертів йдеться, але я впевнений, що це ті самі люди, які розказували, що в нас влітку будуть відключення, - зазначив міністр.

Чи знадобляться українцям генератори взимку 

Стосовно необхідності купівлі генераторів та павербанків міністр зазначив, що рекомендує мати їх, проте сподівається, що вони не знадобляться.

Я завжди кажу всім: тримайте, хай вони будуть. Коли міністр енергетики говорить: "купуйте всі генератори", воно звучить трохи страшно. Але купуйте, тримайте, хай вони будуть: ми робимо все, щоб вони вам ніколи не знадобилися, але нехай вони будуть, - наголосив Галущенко.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?