В Міноборони Литви вказали на цікаву деталь щодо прибуття найманців ПВК Вагнера до Білорусі
Категорія
Світ
Дата публікації

В Міноборони Литви вказали на цікаву деталь щодо прибуття найманців ПВК Вагнера до Білорусі

В Міноборони Литви вказали на цікаву деталь щодо прибуття найманців ПВК Вагнера до Білорусі
Джерело:  online.ua

За інформацією глави Міноборони Литви Арвідаса Анушаускаса, перебування найманців російської ПВК "Вагнера" на території Білорусі принципово не змінює ситуацію з безпекою в регіоні, адже пригожинські найманці прибули без зброї.

Джерело: BNS

Що відомо про перебування вагнерівців на території Білорусі 

Я б не назвав їх підрозділами, я б назвав їх групами, які без озброєння, боєприпасів та тилового забезпечення перекидаються в Білорусь, кількість невелика. Це принципово не змінює ситуацію в регіоні, яка ускладнилася з початку агресії Росії проти України, - зазначив глава Міноборони Литви.

Що відомо про кількість вагнерівців на території Білорусі 

При цьому він вказав, що попри найманців, російська військова присутність в Білорусі скоротилася, тому що Москва забрала своїх солдатів. За його словами, зараз "вагнерівці" не викликають серйозного занепокоєння у влади Литви.

Ви знаєте, ризик був високий, коли 40 тисяч російських солдатів і ще з усіма боєприпасами, важким озброєнням, авіацією були півтора роки тому. Порівнювати ці групи з тими можливостями... Якщо ми боїмося в тисячу разів меншої групи, то, чесно кажучи, не варто, - підкреслив Анушаускас.

За його словами, "Вагнер" в Білорусі, швидше за все, спробує створити свою логістичну базу для операцій в Африці.

Вони були роззброєні в Росії, у них забрали боєприпаси і важке озброєння. Все залишилося в Росії. Видно, що ніякої домовленості про те, щоб вони приїхали в Білорусь зі зброєю, не було, - зазначив міністр оборони Литви.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?