В Міноборони прокоментували ситуацію у зоні бойових дій в районі Бахмута та Вугледара
Категорія
Україна
Дата публікації

В Міноборони прокоментували ситуацію у зоні бойових дій в районі Бахмута та Вугледара

В Міноборони прокоментували ситуацію у зоні бойових дій в районі Бахмута та Вугледара
Джерело:  online.ua

Заступниця керівника Міноборони України Ганна Маляр зазначила, що злочинна російська армія посилила атакувальні дії в районі Бахмуту та Вугледара на Донеччині. Там наразі тривають важкі бої. 

Джерело: Telegram-канал заступниці голови Міноборони

Що відомо про ситуацію у зоні бойових дій на сході України 

Маляр зазначила, що окупанти кидають у бій велику кількість особового складу та військової техніки. Намагаючись прорвати оборону українських військових, російська злочинна армія терпить значні втрати.

Зараз на Донбасі проти їхньої переваги у кількості бійців та озброєння наша перевага у професійності військового командування та мужності воїнів, - зазначила Маляр.

Між тим у Держприкордонній службі повідомили про знищення підрозділами прикордонників у зоні бойових дій на Донбасі ворожого штурмового підрозділу.

В повідомленні сказано, що десяток російських окупантів вирішили перевірити міцність оборонних позицій одного з прикордонних підрозділів.

Що ж, перевірили. Вогневий наліт від наших мінометників не забарився. Прикордонники, під прикриттям обстрілу, наблизились до противника й ліквідували більшість підрозділу окупантів, - повідомили в ДПСУ.

За словами секретаря РНБО Олексія Данілова, новий масштабний наступ ворога може розпочатись вже через місяць чи два.

У росіян зараз відбувається максимальна концентрація, вони готуються до наступу. Для нас це не є несподіванкою. Ми розуміємо, що через місяць-півтора-два вони будуть починати активні дії, задіяні всі максимальні ресурси, які є на території Росії, - підкреслив Данілов.

Він також розповів, що росіяни ведуть діяльність з вербування громадян, переважно у Харківській області.

Більше того, можу сказати, що 5-те управління ФСБ продовжує працювати на території України, намагаються залучити кримінальних авторитетів, особливо із Харківської області. Ми все це відслідковуємо, і я хочу звернутись до цих молодих людей, які перебувають в ОАЕ: хлопці, коли ви повернетесь на батьківщину, ви всі будете сидіти за ґратами. Треба захищати країну, а не бавитись з ФСБ, - зазначив секретар РНБО.

За словами Данілова, у найближчий час на Україну може бути здійснено багато інформаційних атак за допомогою тих агентів впливу, які в Україні досі присутні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?