В Міноборони РФ позбавляються проблемних генералів — розвідка Британії
Категорія
Політика
Дата публікації

В Міноборони РФ позбавляються проблемних генералів — розвідка Британії

В Міноборони РФ позбавляються проблемних генералів — розвідка Британії
Джерело:  online.ua

За інформацією аналітиків розвідки Міноборони Великої Британії, в Росії частішають випадки відвертої критики розв'язаної Кремлем злочинної війни проти України з боку високопосадовців Міноборони. Через це в Росії постійно звільняють представників керівної військової ланки.

Джерело: Twitter Міноборони Великої Британії

Що відомо про чистки в Міноборони Росії 

Росія регулярно звільняє командирів від початку вторгнення в Україну, але усунення генерал-майора Івана Попова від командування 58-ю загальновійськової армії виокремлюється, бо очевидно, що його усунули за висловлення стурбованості, а не за будь-яку імовірно незадовільну роботу, - зазначають аналітики з розвідки Великої Британії.

Latest Defence Intelligence update on the situation in Ukraine - 15 July 2023.
Find out more about Defence Intelligence's use of language: https://t.co/S5TDxvdwT7
#StandWithUkraine  pic.twitter.com/qj8XX0UD3R

— Ministry of Defence (@DefenceHQ) July 15, 2023

Що відомо про критику Міноборони з боку Попова

За їхньою інформацією, причиною звільнення Попова став витік інформації, підготовленої ним для власних підлеглих. У відеозаписі генерал різко критикує керівництво Міноборони РФ та звинувачує в ударах по тилу, що обезголовлює російську армію у найбільш складний та напружений момент.

Коментарі Попова привертають увагу до серйозного незадоволення багатьох офіцерів, які, імовірно, що затаїли його щодо вищого військово керівництва. Ці скарги здебільшого перегукуються зі скаргами власника групи "Вагнер" до його заколоту у червні 2023 року. Імовірно, що безпосередня критика з боку підлеглих стає дедалі більшою проблемою для міністра оборони Сергія Шойгу і начальника генерального штабу Валерія Герасимова, - зазначають у розвідці Великої Британії.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?