В Міноборони розповіли про ситуацію на східному та південному фронтах
Категорія
Україна
Дата публікації

В Міноборони розповіли про ситуацію на східному та південному фронтах

В Міноборони розповіли про ситуацію на східному та південному фронтах
Джерело:  online.ua

 За добу на східному фронті ситуація не зазнала суттєвих змін, на всіх напрямках тривають гарячі бої Сил оборони з армією РФ, на Бахмутському напрямку військо РФ обороняється.

Джерело: заступниця міністра оборони Ганна Маляр

В Міноборони розповіли про ситуацію на східному та південному фронтах

На сході по всіх напрямках наступу ворога тривають гарячі бої — Авдіївському, Мар‘їнському, Куп‘янському, Лиманському без зміни положень. На Бахмутському напрямку ворог в обороні, — зазначила Маляр.

На напрямках наступу наших сил оборони - Мелітопольському та Бердянському - тривають гарячі бої.

Триває процес закріплення на досягнутих рубежах.

Наші проводять аеророзвідку місцевості, займаються розмінуванням місцевості та наносять вогневе ураження артилерією по виявленим цілям противника, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби, в готовності до продовження наступальних дій, - написала Маляр.

Що відбувається на фронті

За даними Генштабу, на Бахмутському напрямку Сили оборони успішно відбили атаки військових РФ в районі населеного пункту Дубово-Василівка на Донеччині. Росіяни завдали авіаційних ударів в районах населених пунктів Олександро-Шульгине та Північне. Від артилерійських обстрілів постраждали понад 10 населених пунктів, серед них Маркове, Богданівка, Хромове та Іванівське Донецької області.

На Авдіївському напрямку Сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ в районі міста Авдіївка. Окупанти здійснили артилерійські обстріли понад 10 населених пунктів, зокрема це Новокалинове, Ласточкине, Авдіївка, Сєверне, Первомайське та Невельське Донецької області.

На Мар’їнському напрямку ЗСУ відбили всі атаки росіян в районі міста Мар’їнка. Солдати РФ завдали авіаційного удару в районі Красногорівки, обстріляли понад 10 населених пунктів, серед них Красногорівка, Мар’їнка, Георгіївка, Максимільянівка, Єлизаветівка та Катеринівка Донецької області.

На Шахтарському напрямку військо росіян безуспішно наступало в районі Новомихайлівки, обстріляло понад 10 населених пунктів, зокрема Новомихайлівку, Вугледар, Новоукраїнку, Пречистівку, Золоту Ниву, Шахтарське та Велику Новосілку Донецької області.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?