В Міноборони України назвали слабкі місця кремлівської окупаційної армії
Категорія
Україна
Дата публікації

В Міноборони України назвали слабкі місця кремлівської окупаційної армії

В Міноборони України назвали слабкі місця кремлівської окупаційної армії
Джерело:  online.ua

За словами заступниці очільника Міноборони України, Ганни Маляр, військові кремлівської окупаційної армії дуже сильно бояться вуличних боїв з українськими захисниками.

Джерело: Всеукраїнський телемарафон

Окупанти бояться прямих боїв з військовими ЗСУ 

Наразі ворог не може швидко реалізувати свої цілі, тому що опір чинить ЗСУ. Боротьба запекла, тому що ворог сильний. РФ переважає за кількістю особового складу, за кількістю озброєння і військової техніки, але ЗСУ дуже потужно знищують і фізично російських військових і техніку, - зазначає Маляр.

За її словами, окупанти за будь-яку ціну намагаються вийти на адмінкордони Луганської та Донецької областей.

Це амбіція, яку переслідував Путін і попередні 8 років. Друге - це те, що вони намагаються оточити українські війська, щоб шантажувати, щоб з певною позицією виходити як вони вважають на якісь перемовини. Вони намагаються не заходити і не починати вуличних боїв, тому що у вуличних боях вони програють. Очевидно через це вони воліють знищити місто взагалі і захоплювати просто територію без соціальної інфраструктури, - наголошує заступниця очільника Міноборони.

Вона також наголосила і на другому важливому моменті - росіяни не шкодують своїх людей і, щоб поповнити резерв техніки, вони свої виробництва перевели в посилений режим.

При цьому Маляр зазначила, що повідомляти про успіхи контрнаступу українських військових має сенс тільки після остаточного закріплення на зайнятих рубежах.

Ситуація на сході та півдні неоднорідна, тому не можна однозначно говорити, що десь щось ми тільки втрачаємо або тільки контрнаступ. Ситуація є різною по різних точках і бої це завжди динаміка. Тому остаточно говорити що такий то населений пункт вже наш можна тільки після закріплення там ЗСУ, - пояснює представниця Міноборони.

Фото - facebook.com/GeneralStaff.ua

За її словами, політика і Міноборони і ЗСУ - це не оголошувати завчасно результати, хоч і проводяться контрнаступальні операції на певних напрямках до тих пір, поки ЗСУ не закріпляться там.

Завчасне оголошення такої інформації зазвичай активізує ворога. Тому, у нас є напрямки де ворог наступає і ми потужно чинимо опір, а є напрямки, де ми здійснюємо контрнаступ і у нас є успіхи, - наголошує Маляр.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?