В Міноборони визнали успіхи ЗСУ в районі Урожайного та під Бахмутом
Категорія
Україна
Дата публікації

В Міноборони визнали успіхи ЗСУ в районі Урожайного та під Бахмутом

В Міноборони визнали успіхи ЗСУ в районі Урожайного та під Бахмутом
Джерело:  online.ua

За інформацією заступниці глави Міноборони Ганни Маляр, ЗСУ мають успіхи в районі Урожайного на півдні Донецької області та в районі Бахмуту.

Джерело: Маляр на брифінгу у Military Media Center

Що відомо про успіхи ЗСУ в районі Урожайного 

Маляр зазначила, що українські військові успішно ведуть наступ у напрямку Мелітополя і Бердянська у Запорізькій області.

Цього тижня тривали бої в населеному пункті Урожайне, там є певні успіхи, - підкреслила заступниця глави Міноборони.

Окрім того, Маляр повідомила, що українські бійці мали певні успіхи південніше та південно-східніше Старомайорського. Там вони закріплюються на певних ділянках.

Що відомо про ситуацію в районі Бахмуту 

Маляр наголосила, що протягом останнього тижня українським військовим вдалось звільнити 3 кв кілометри української території в районі Бахмуту.

Вона підкреслила, що схід України залишається епіцентром бойових дій.

І з початку 2023 року по декількох напрямках саме на сході ворог намагається рухатися повномасштабним наступом. Але якщо аналізувати із січня, а сьогодні вже серпень, то ми з вами бачимо, що на жоден сантиметр ворог там не просунувся. Це насправді дуже важкі бої. ЗСУ застосовують там всі свої уміння для того, щоб ворога зупиняти, - зазначає Маляр.

За її словами, протягом минулого тижня і в кінці позаминулого армія РФ сильно активізувалась в районі Куп'янська та Лимана.

Маляр пояснила, що таким чином військові злочинці армії РФ відреагували на дії ЗСУ в районі Бахмуту.

Вона зазначила, що окупанти намагаються відволікати українських військових на інших напрямках та ускладнювати ситуацію із подальшим просуванням українських військових, а також не дати ЗСУ сконцентрувати сили в районі Бахмута.

І за ці вже півтора тижня такого наступу наші ЗСУ відчутно знищили потужності ворога і на Лиманському, і на Куп'янському напрямку. Якщо проаналізувати кількість обстрілів там, то на перший погляд здається, що вона минулого тижня зменшилася. Але насправді це не говорить, що ворог відступив від своїх планів. Це говорить про те, що ми відчутно послабили його наступальний потенціал, - зазначила Маляр.

Заступниця міністра оборони зазначила, що на Бахмутському напрямку загарбники намагалися повернути втрачені позиції в районах західніше Кліщіївки, Андріївки й Курдюмівки. Там і точилися основні бої минулого тижня.

Що стосується Авдіївського й Мар'їнського напрямку, то там дуже складна ситуація. Ворог намагається взяти Мар'їнку під контроль, а Авдіївку оточити. Наші воїни там мужньо боронять ці напрямки ще з літа минулого року. Ситуація там вкрай складна.

До того ж, ворог намагається повернути втрачене положення у районі звільненого Старомайорського. Тому там теж ситуація напружена.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?