В Міносвіти описали найгірший сценарій хвилі коронавірусу для шкіл
Категорія
Україна
Дата публікації

В Міносвіти описали найгірший сценарій хвилі коронавірусу для шкіл

В Міносвіти описали найгірший сценарій хвилі коронавірусу для шкіл
Джерело:  online.ua

У Міністерстві освіти й науки України передбачають, що шкільна система працюватиме повноцінно, однак допускають певні виключення у разі погіршення ситуації на тлі нової хвилі коронавірусу.

Джерело: Главком

За словами міністра Сергія Шкарлета, учні початкових класів чи інклюзивно-ресурсних центрів ходитимуть до школи навіть у разі високих рівні захворюваності у новому навчальному році.

Утім, він звернув увагу на надзвичайну важливість вакцинації до 80% персоналу відповідних заходів. У МОН очікують, що упродовж вересня-жовтня не станеться масштабного спалаху традиційних сезонних захворювань - погода може виявитися теплою і не провокуватиме послаблень організму.

“Хіба що штам Дельта, який зараз поширюється, може вплинути на ситуацію”, - допустив Шкарлет.

Він уточнив, у “зеленій зоні” всі освітні заклади працюватимуть відповідно звичайного режиму. Лише в деяких окремих районах педагогічні ради можуть на місцевому рівні ухвалити рішення про перехід до дистанційної форми навчання - такий варіант ймовірний у разі виникнення спалахів.

“Показник у 80% вакцинованих вчителів дозволятиме навчальному закладу, навіть за перебування у жовтій або помаранчевій зонах, працювати повністю в звичайному режимі”, - додав міністр.

Станом на середину серпня лідером за рівнем вакцинації серед педагогічних колективів стала Київщина - там показники сягають 90,4%. Останнє місце в Україні обіймає Волинь з 7,3%.

Карантин і школи

Очільник Міністерства охорони здоров’я Віктор Ляшко офіційно повідомив, що в Україні планують, що діти з 1 вересня підуть до школи. Команда МОЗ спільно з представниками МОН активно розмірковує над тим, що буде з освітнім процесом, коли будуть запроваджуватися нові карантинні обмеження.

За його словами Ляшка, наразі динаміка захворюваності повторюється майже один в один з літом минулого року, тому у серпні спалах вірусу, цілком ймовірно, не буде.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?