У МОЗ затвердили головну умову для роботи шкіл навіть у "червоній зоні"
Категорія
Україна
Дата публікації

У МОЗ затвердили головну умову для роботи шкіл навіть у "червоній зоні"

У МОЗ затвердили головну умову для роботи шкіл навіть у "червоній зоні"
Джерело:  online.ua

У Міністерстві охорони здоров'я виступили з поясненням умов, які необхідні для повноцінної роботи школи в умовах повноцінного карантину - навіть в умовах “червоної зони”.

Джерело: заява голови МОЗ Віктора Ляшка

Посадовець виступив із попередженням під час засідання уряду у середу, 28 липня. За його словами, для роботи освітніх закладів без жодних перешкод необхідне проведення вакцинації принаймні серед 80% його персоналу.

Передбачається, що такі умови дозволять налагодити навчальний процес попри обмеження “жовтої”, “помаранчевої” чи навіть “червоної” зон. Відповідні зміни будуть відображені у карантинній постанові уряду №1236.

“Ще однією важливою інновацією стає робота навчальних закладів в умовах карантину. В разі виходу регіону із зеленої зони епідеміологічної небезпеки, тобто потрапляння у жовтий, помаранчевий або червоний рівень епідеміологічної небезпеки, задля того, щоб заклад продовжив роботу, йому необхідно мати як мінімум 80% повністю вакцинованих працівників”, - резюмував Ляшко.

Передбачається, що деталі про заплановані зміни МОЗ оприлюднить на офіційному пізніше.

Вакцинація в Україні

На згаданому ж засіданні уряду із заявою про вакцинацію виступив прем’єр-міністр Денис Шмигаль. Він підтвердив, що вже до кінця поточного року в Україну надійдуть до 47 мільйонів доз різних антикоронавірусних вакцин, які дозволять продовжити активну кампанію з імунізації населення.

“Останні домовленості дозволяють говорити, що до кінця року Україна отримає більше 47 мільйонів доз вакцин від різних виробників. Зокрема, за кошти держбюджету до кінця року буде привезено 20 млн доз вакцин від компанії Pfizer. Цієї кількості вакцин буде достатньо, щоб виконати завдання щодо повної вакцинації більшості дорослого населення уже в 2021 році. Це першочергове завдання МОЗ”, - зауважив голова уряду.

Загальна кількість щеплень станом на 28 липня сягнула понад 5 мільйонів. Першу дозу отримали понад 3,2 мільйона осіб, а повністю вакцинувалися вже 1,8 мільйона.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?