В МВФ пояснили, чому зміцнюється гривня
Категорія
Економіка
Дата публікації

В МВФ пояснили, чому зміцнюється гривня

В МВФ пояснили, чому зміцнюється гривня
Джерело:  Еспресо

До зміцнення гривні призвели сприятливі умови на міжнародних ринках товарів та валюти. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Еспресо".

За словами представника Міжнародного валютного фонду в Україні Йоста Люнгмана, іншим позитивним у цьому контексті чинником стали перекази українців з-за кордону.

"Важко визначити головний фактор, який до цього призвів. Так, має місце продовження достатньо суттєвого припливу коштів від українців, які перебувають на заробітках за кордоном. Ціни на традиційні товари українського експорту високі, водночас, як ціни українського імпорту, — на той же газ, — зменшились", - пояснив фахівець.

Люнгман додав, за підсумками останніх двох років в Україні зібрали рекордні врожаї зернових. Експорт цих продуктів збільшують пропозицію валюти у країні. Це також зменшує її курс.

"І так, уряд запропонував привабливі ставки на національні облігації, що підвищило попит на ці папери", - підкреслив він.

Підвищення гривні, як пояснюють в МВФ, має дві сторони. По-перше, це гарна ознака для споживачів, бо імпорт дешевшає. По-друге, це негатив для експортерів, які втрачають прибуток.

Як повідомляв ONLINE.UA, на думку міністра розвитку економіки Тимофія Милованова, гривня може продовжити зміцнення у 2020 році.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?