В МЗС озвучили стратегію боротьби проти "брехливої" Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

В МЗС озвучили стратегію боротьби проти "брехливої" Росії

В МЗС озвучили стратегію боротьби проти "брехливої" Росії
Джерело:  online.ua

У Міністерстві закордонних справ озвучили, Що заради протистояння з російським агресором на дипломатичному полі можуть піти на кроки, що створюватимуть напряму проблеми для Кремля.

Джерело: РБК-Україна

За словами міністра Дмитра Кулеби, українська сторона налаштована на використання будь-якої можливості у переговорному врегулюванні війни проти РФ. Зокрема, саме цьому було підтримано переговори у всіх можливих форматах.

Водночас із цим дипломат звернув увагу на неприпустимість погодження на мир за будь-яку ціну. Перш за все офіційний Київ прагне справедливого миру, що відповідатиме сплаченій катастрофічній ціні, яку Україна вже поклала за свій суверенітет і незалежність.

Кулеба також нагадав, що до переговорів на найвищому рівні готовий особисто президент Володимир Зеленський. Він в цілому бажає обговорювати деокупацію частин Донецької, Луганської областей і Криму.

“Ми не сидимо, чекаючи з моря погоди. Росія маніпулює, бреше, вона цинічна. Але іншої Росії немає. Саме така Росія веде війну та агресію проти України. Тому потрібно вести переговори у всіх можливих форматах про припинення війни. Ми активно створюємо разом з партнерами умови, які змусить Росію її припинити. Навіть якщо для цього нам доведеться створити для неї серйозні проблеми”, - наголосив він.

Переговори щодо Донбасу

Напередодні Дмитро Кулеба пояснив, що після відставки німецької канцлерки Ангели Меркель, яка брала участь у всіх переговорах лідерів “нормандської четвірки”, домовленості не зміняться.

“У Німеччині є спадкова зовнішня політика, тому ми переконані, що навіть якщо зараз (відбудеться) саміт нормандський за участю пані Меркель, то ті рішення і зобов’язання, які будуть узяті, залишаться актуальними і для нового уряду Німеччини”, — наголосив він.

Водночас кремлівська сторона все ще не погоджується де-факто на організацію нового раунду переговорів та посилається на те, що “українські візаві” нібито не готові й не виконали попередні зобов'язаності.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?