Кулеба уточнив, що буде з нормандським форматом без Меркель
Категорія
Політика
Дата публікації

Кулеба уточнив, що буде з нормандським форматом без Меркель

Кулеба уточнив, що буде з нормандським форматом без Меркель
Джерело:  online.ua

У Міністерстві закордонних справ пояснили, що чекатиме на домовленості, досягнуті на зустрічах лідерів “нормандського формату” після відставки німецької канцлерки Ангела Меркель - людини, яка була присутня на кожній з них.

Джерело: Укрінформ

За словами міністра Дмитра Кулеби, усі рішення попередніх самітів будуть чинними поза залежність від того, хто успадкує канцлерську посаду в Берліні.

“У Німеччині є спадкова зовнішня політика, тому ми переконані, що навіть якщо зараз (відбудеться) саміт нормандський за участю пані Меркель, то ті рішення і зобов’язання, які будуть узяті, залишаться актуальними і для нового уряду Німеччини”, - наголосив він.

Дипломат уточнив, що він зі спокоєм спостерігає на коаліційні переговори поміж політичними силами в Німеччині, де нещодавно відбулися вибори до парламенту. Передбачається, що оновлений уряд буде прагматичним і не буде відзначений антиукраїнською позицією.

“Він буде насамперед займатися внутрішньонімецькими питаннями. І пан Шольц (кандидат у канцлери від Соціально-демократичної партії Олаф Шольц), і пан Лашет (кандидат від Християнсько-демократичної партії Армін Лашет) - вони нам зрозумілі, але найважливіше тут, власне, якою буде коаліційна угода з лібералами і “зеленими”, - пояснив свою думку Кулеба.

Він зауважив, ймовірні відмінності в нюансах у залежності від сторін коаліційної угоди, однак принципових відмінностей не очікується.

Вибори в Німеччині

За підсумками голосування 26 вересня лідерство здобула Соціал-демократична партія. Натомість Християнсько-демократичний союз під очільництвом Меркель здобув свій найгірший результат з часів Другої світової війни та посіла друге місце. Передбачається, що чинна канцлерка піде у відставку після формування коаліції, яка здатна сформувати новий федеральний уряд.

Своєю чергою в Кремлі звернули увагу на важливість проведення нового саміту лідерів “нормандської четвірки” до того, як Меркель все ж таки залишить посаду назавжди - саме за її особистої участі триває процес врегулювання війни РФ та України з 2014 року.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?