Вибори в Німеччині — відомі перші результати
Категорія
Світ
Дата публікації

Вибори в Німеччині — відомі перші результати

Вибори в Німеччині — відомі перші результати
Джерело:  online.ua

27 вересня офіційно стало відомо, що Соціал-демократична партія Німеччини стала переможницею федеральних виборів у Німеччині - саме вона має можливість сформувати новий уряд. 

Джерело: Bundeswahlleiter

СДПН вдалося виграти вибори в Німеччині

Першим про перемогу СДПН заявив Федеральний офіс, відповідальний за спостереження за виборами (Bundeswahlleiter). Згідно з його останніми даними, СДПН отримує 25,7% голосів і лишається лідером перегонів.

Варто звернути увагу на те, що політична сила чинної німецької лідерки Ангели Меркель, блок ХДС/ХСС отримує 24,1%, з яких голоси ХДС склали 18,9%, а баварську партію ХСС підтримали 5,2%. Окрім того, наголошується, що ХСС майже зберігла підтримку у порівняння з виборами 2017 року, а загальнонаціональна ХДС показала провал у -7,9 відсоткових пунктів.

Що важливо розуміти, ці результати виборів, сформовані станом на 5.30 годину ранку 27 вересня (за київським часом) де-юре ще не є "остаточними", проте не мають суттєво змінитися, оскільки уже наявні дані з усіх 299 округів.

"Третє місце отримала партія "Зелені" із 14,8% підтримки, її результат виявився дещо вищим за прогнози екзитполів. Як відомо, "Зелені" під час передвиборчих перегонів виступали проти запуску газогону "Північний потік-2" На четвертому місці – "Вільні демократи" із 11,5%, четвертими стала праворадикальна "Альтернатива для Німеччини" із 10,3%, підтримка якої впала у порівнянні з 2017 роком на 2,3%. П’ята партія – ліворадикальні "Ліві" із 4,9%, що впали майже удвічі. Інші партії не долають бар’єр для попадання у Бундестаг за партійними списками", - йдеться в повідомленні.

Фото - bundeswahlleiter.de

Як уже згадувалося раніше, можливість сформувати уряд отримує переможець, Соціал-демократична партія Німеччини на чолі з Олафом Шольцем, який повинен з цією метою домовитися про коаліцію або із "Зеленими" та "Вільними демократами", або із політичною силою чинної канцлерки.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?