У Зеленського та Путіна обмінялися заявами про саміт лідерів нормандської четвірки
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського та Путіна обмінялися заявами про саміт лідерів нормандської четвірки

У Зеленського та Путіна обмінялися заявами про саміт лідерів нормандської четвірки
Джерело:  online.ua

У Кремлі у вівторок, 28 вересня, виступили із заявою щодо нібито бажання встигнути провести новий саміт лідерів “нормандської четвірки” ще за каденції федеральної канцлерки Німеччини Ангели Меркель.

Джерело: Інтерфакс-Україна

За словами речника президента РФ Дмитра Пєскова, наразі існує ризик не встигнути провести таку зустріч, оскільки в ФРН вже відбулися нові вибори, згідно з підсумками яких буде оновлено в майбутньому федеральний уряд, а Меркель піде у відставку.

Утім, російська сторона знову звинуватила Київ у небажанні добиватися зустрічі.

“Так, такий ризик є, всім би хотілося провести його якомога раніше та в цілому абсолютно зрозуміло, що для цього потрібно зробити. Найкраще це зрозуміло, напевно, нашим візаві в Києві, але, на жаль, вони не хочуть цього робити”, - наголосив Пєсков.

Водночас він суперечливо звернув увагу на заяви української сторони про важливість зустрічі та щодо бажання її організувати.

“Нам відомо, дійсно, таке побажання з різних сторін, не тільки з боку Києва, висловлювалося, та, дійсно, це було б добре. Але тут є дуже важливе “але”. Як ми і говорили, провести саміт заради саміту немає ніякого сенсу, він повинен бути підготовлений, тим більше в умовах гострої дефіцитності будь-яких результатів виконання раніше досягнутих домовленостей”, - наголосив Пєсков.

Заяви ОП

Перед цим пролунали оголошення керівника адміністрації Володимира Зеленського - Андрія Єрмака який, звернув увагу на працю української сторона над проведенням саміту на найвищому рівні до відставки Меркель.

“Продовжуютьсяконсультації в "нормандському форматі", як відеоконференції, так і реальні зустрічі між сторонами... Ми сьогодні працюємо над тим, щоб зустріч лідерів Нормандського формату відбулася ще до закінчення каденції Меркель. І ми вважаємо, що це було б дуже справедливо, тому що вона дійсно дуже багато для цього зробила”, - звернув увагу представник президента України.

Востаннє лідери у форматі саміту “нормандської четвірки” зустрілися у грудні 2019 року. З того часу російська сторона регулярно говорить про відсутність приводу для нових переговорів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?