В МЗС пообіцяли новини щодо літаків для України
Категорія
Україна
Дата публікації

В МЗС пообіцяли новини щодо літаків для України

В МЗС пообіцяли новини щодо літаків для України
Джерело:  online.ua

Дмитро Кулеба розповів про результати закордонних поїздок. Він пообіцяв, що вже скоро Україна може очікувати на новини щодо західних літаків.

Джерело: Дмитро Кулеба

Кулеба пообіцяв новини щодо поставки Україні винищувачів

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба пообіцяв, що вже скоро українці можуть очікувати на новини щодо літаків для України.

Чекайте на новини — найближчим часом їх буде ще більше саме в частині літаків. Зараз відбувається дуже інтенсивна дипломатія на всіх рівнях, яка наближає нас до того, що ми ефективно закриємо українське небо, що ми суттєво підсилимо наші Збройні сили з повітря, що ми отримаємо принципово нові потужності, — сказав Кулеба.

Він зазначив, що на всіх рівнях відбувається “дуже інтенсивна дипломатія”. За його словами, це призведе до закриття українського неба та посилення Збройних сил саме з повітря.

Голова МЗС також додав, що візити Зеленського до Італії, Німеччини, Франції та Британії має вирішальне значення для формування авіаційної коаліції.

Кулеба назвав головні цілі дипломатичних поїздок. Вони охопили більшу частину світу.

Першою метою є “збір зброї” для контрнаступу, в результаті якої країни масово надають пакети військової допомоги. Найбільший з них нещодавно оголосила Німеччина на суму 2,7 млрд дол.

Також одною з цілей є залучення інших країн до української формули миру. Для цього Кулеба здійснив поїздку до Латинської Америки, а згодом – й до Африки.

Ми будемо збирати світ довкола України та пропонувати цим країнам можливості, що в нас є, – сказав він.

Зеленський повідомив про наближення контрнаступу України

Президент України Володимир Зеленський розповів журналістам, що перші важливі кроки для початку українського контрнаступу будуть вже "незабаром".

Він запевнив, що Україна дуже серйозно готується до початку контрнаступу. Крім того, він запевнив, що українці всі дуже мотивовані.

Також він наголосив, що його висловлювання щодо конкретного місця й часу початку контрнаступу “не допоможе Україні, а буде заважати”.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?