Зеленський пропонував завдавати ударів по РФ й підірвати нафтопровід — WP
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський пропонував завдавати ударів по РФ й підірвати нафтопровід — WP

Зеленський пропонував завдавати ударів по РФ й підірвати нафтопровід — WP
Джерело:  online.ua

Таємні документи розвідки США показали, що президент України Володимир Зеленський нібито пропонував підірвати нафтопровід "Дружба", а також окупувати прикордонні російські села, щоб отримати важелі впливу на Росію.

Джерело: The Washington Post

Зеленський пропонував наносити удари по РФ і окупувати села

Видання посилається на раніше не оприлюднені таємні документи розвідки США, які були опубліковані на платформі Discord.

Зазначається, що у приватному порядку Зеленський пропонував окупувати російські села, щоб отримати важелі впливу на Москву, розбомбити трубопровід, який транспортує російську нафту до Угорщини та чекати ракет великої дальності для ураження цілей всередині Росії.

На зустрічі наприкінці січня Зеленський запропонував Україні «нанести удари по Росії», одночасно переміщуючи українські сухопутні війська на територію противника, щоб «зайняти невизначені прикордонні міста Росії», - йдеться в одному документі.

Метою цього кроку було б «надання Києву важіль впливу на переговори з Москвою».

Також на окремій зустрічі наприкінці лютого з головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним, Зеленський «висловив занепокоєння» тим, що «Україна не має ракет великої дальності, здатних досягти дислокації російських військ у Росії, і нічого, за допомогою чого їх можна було б атакувати».

Згідно з іншим секретним документом, Зеленський «припустив, щоб Україна атакувала невизначені місця дислокації в Ростовській області на заході Росії, використовуючи натомість безпілотники».

Зеленський нібити пропонував підірвати газопровід з РФ до Угорщини

На зустрічі в середині лютого з віце-прем’єр-міністром Юлією Свриденко Зеленський нібито запропонував Україні «підірвати» збудований за часів СРСР нафтогін «Дружба», який постачає нафту в Угорщину.

Зеленський підкреслив, що … Україна повинна просто підірвати трубопровід і знищити, ймовірно, промисловість угорського [прем’єр-міністра] Віктора Орбана, яка значною мірою базується на російській нафті, – йдеться в документі.

На запитання, чи пропонував він окупувати частини Росії, Зеленський під час інтерв’ю виданню у Києві відкинув заяви розвідки США як «фантазії».

Нагадаємо, що раніше в Інтернет потрапили десятки секретних документів, які розкривають конфіденційну інформацію, призначену для високопоставлених військових і керівників розвідки.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?