В Німеччині оголосили про передачу Україні нової партїі допомоги
Категорія
Україна
Дата публікації

В Німеччині оголосили про передачу Україні нової партїі допомоги

В Німеччині оголосили про передачу Україні нової партїі допомоги
Джерело:  online.ua

Представники уряду Німеччини оголосили про підготовку нової допомоги Україні після руйнівних масованих ракетних атак армії РФ по енергетичній інфраструктурі країни.

Джерело:   Spiegel

Що відомо про нову допомогу Німеччини Україні 

Представники МЗС Німеччини зазначили, що Агентство з технічної допомоги планує доставити в Україну 100 електрогенераторів протягом найближчих двох тижнів.

135 таких пристроїв вже були завезені в країну з початку війни. Загалом THW закупив для України генератори на суму понад 13 млн євро.

За даними МВС, незабаром Україні буде передано 15 додаткових масляних обігрівачів, а також 20 мобільних акумуляторних блоків і 38 житлово-санітарних контейнерів.

Міністерство допомоги розвитку також повідомило, що додаткові 12 мільйонів євро з його бюджету надійдуть на енергозабезпечення українських міст і громад.

При цьому посол США в Україні Бріджит Брінк на своїй сторінці в Twitter зазначила, що Агентство США з міжнародного розвитку передало Україні 80 генераторів для для забезпечення безперебійної роботи критичної інфраструктури.

Пані посол зазначила, що у той час, коли Росія намагається зруйнувати енергосистему України і відключити світло і загалом електропостачання, USAID Україна надає 80 генераторів, щоб підтримувати роботу об'єктів критичної інфраструктури.

Ця допомога є лише частиною відповіді США на жорстокі й постійні атаки Росії на критичну інфраструктуру України. Ми продовжуємо стояти з Україною, - наголосила Брінк.

Зі свого боку мер Праги Зденек Гржиб повідомив, що на тлі енергетичної кризи, викликаної масованими ракетними атаками армїі РФ по енергоінфраструктурі України Прага ухвалила рішення відправити до Києва і Миколаєва партію обігрівачів і генераторів.

Відправляємо з Праги пакет допомоги українцям, які страждають від геноциду Росії: 626 обігрівачів (400 для Києва, 226 для Миколаєва), 18 генераторів (10 для Києва, 8 для Миколаєва). Плюс медичне обладнання на 22 млн крон для Центру громадського здоров'я при Міністерстві охорони здоров'я України. Ми будемо підтримувати Україну, поки вона не переможе. І ми підтримаємо її й після перемоги в рамках післявоєнного відновлення. Зло не повинно перемогти, - зазначив мер Праги.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?