Зеленський прокоментував ситуацію з аварійними відключеннями світла
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський прокоментував ситуацію з аварійними відключеннями світла

Зеленський прокоментував ситуацію з аварійними відключеннями світла
Джерело:  online.ua

За словами президента Володимира Зеленського, аварійні відключення електроенергії в Україні протягом 21 листопада були викликані більшим рівнем спожівання електроенергії, ніж той, який країна може наразі забезпечити.

Джерело: відеозвернення президента

Що відомо про ситуацію з аварійними відключеннями електроенергії 

Зокрема, президент звернувся до представників обласних рад та місцевих громад щодо комунікації з громадами стосовно заощадження електроенергії.

Звичайно, енергетики, комунальники, рятувальники та всі, хто залучений, працюють по максимуму. Але системна шкода нашій енергетиці від ударів російських терористів настільки значна, що всім нашим людям і бізнесу варто бути дуже ощадливими й розносити споживання по годинах доби, - зазначив Зеленський.

Голова держави зауважив, що станом на вечір 21 листопада найбільш складна ситуація із забезпеченням електроенергією спостерігається в Києві та області, а також на Вінниччині, Сумщині, Тернопільщині, Черкащині, Одещині та в деяких інших містах і районах.

Будь ласка, у тих регіонах, де найбільше складнощів день у день, і особливо в пікові години споживання, намагайтесь обмежувати особисте використання електрики. Звичайно, має бути дуже ощадливий підхід і в публічних місцях, - закликав президент.

Тим часом в "Укренерго" попередили, що протягом 22 листопада у всіх регіонах України будуть застосовані планові відключення електроенергії.

В енергокомпанії зауважили, що українська енергосистема все ще повністю не оговталася від шести хвиль ракетних ударів і не може працювати на повну потужність.

Ми продовжуємо робити все можливе для відновлення сталого енергоживлення у ваші домівки, - наголосили в компанії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?