Енергетики дали прогноз стосовно термінів аварійних відключень світла в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Енергетики дали прогноз стосовно термінів аварійних відключень світла в Україні

Енергетики дали прогноз стосовно термінів аварійних відключень світла в Україні
Джерело:  online.ua

За інформацією виконавчого директора Yasno Сергія Коваленка, аварійні відключення світла в Україні продовжаться щонайменше до кінця березня наступного року.

Джерело: Facebook-сторінка Сергія Коваленко

Що відомо про терміни застосування аварійних відключень електроенергії в Україні 

Коваленко, зокрема, зазначив, що в Україні вже систематично застосовують планові та аварійні відключення світла.

Таким чином електропостачання припинили для понад 953 тис клієнтів.

Енергетики, незважаючи на погану погоду, зараз максимально намагаються завершити відновлення до ще більших холодів. І хоча зараз відключень поменшало, я хочу, щоб усі розуміли: швидше за все, жити в режимі відключень українцям доведеться як мінімум до кінця березня, - підкреслив Коваленко.

За його словами, наразі існують три сценарії розвитку подій стосовно відключень електроенергії в Україні.

Згідно із першим сценарієм, за умови, що масовані ракетні атаки окупаційної армії РФ припиняться, то відключення будуть застосовувати скрізь, але вони стануть менш тривалими, оскільки "дефіцит потужності може бути розподілений по всій країні.

Коваленко зазначив, що є також другий позитивний сценарій.

Нових атак не відбувається, повертається попередній рівень генерації. Тоді ми, цілком імовірно, матимемо достатньо електроенергії, тому зможемо відмовитися від відключень взагалі, - зазначив виконавчий директор Yasno. 

Він додав, що негативний сценарій буде у тому випадку, якщо мережу сильно пошкодять через атаки. Тоді застосують не тільки погодинні відключення, а й екстрені, при яких світла може не бути досить тривалий час.

Мені здається, слід бути готовими до різних варіантів, навіть до найгірших. Запасіться теплим одягом, ковдрами, продумайте варіанти, які допоможуть вам перечекати довге відключення, - зазначив Коваленко.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?